Menu
Ajax versterkt zich met Kennedy

Ajax versterkt zich met Kennedy

Ajax heeft zich versterkt met Kennedy Bakircioglü. De 26-jarige Zweed, die de overstap maakt van FC Twente, zette vandaag in de ArenA zijn handtekening onder een vierjarig contract. De verbintenis gaat op 1 juli in.

Kennedy Bakircioglü zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis. Kennedy Bakircioglü zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis.

,,Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren bij Ajax voetbal”, zegt een lachende Bakircioglü vlak nadat hij in het kantoor van technisch directeur Martin van Geel het contract ondertekend heeft. Gehuld in een nieuw Ajax-shirt en met een glas champagne in zijn hand legt hij uit waarom Ajax de juiste club voor hem is. ,,Ajax is een mooie, grote club, die ook nog eens het aanvallende systeem speelt dat bij mij past. Het gevoel is heel erg goed.”

Tegen 15.00 uur kwam Kennedy Bakircioglü aan bij de ArenA. Tegen 15.00 uur kwam Kennedy Bakircioglü aan bij de ArenA.

Bakircioglü begon zijn professionele carrière in 1996 bij het Zweedse Assyriska. Drie seizoenen later verhuisde hij naar Hammarby, waarmee hij in 2001 het Zweedse kampioenschap veroverde. Via een tweejarig uitstapje naar het Griekse Iraklis kwam hij in de zomer van 2005 terecht bij FC Twente. In Enschede groeide hij meteen uit tot een vaste waarde, die van zich liet spreken met zijn gevaarlijke aanvallende acties en uitstekende schot. Het seizoen 2006-2007 betekende zijn echte doorbraak. In de Eredivisie maakte hij vijftien treffers en met FC Twente schopte hij het tot de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League.

Gehuld in het Ajax-shirt proostte Kennedy met technisch directeur Martin van Geel. Gehuld in het Ajax-shirt proostte Kennedy met technisch directeur Martin van Geel.

Net als een aantal andere clubs was Ajax onder de indruk van de aanvaller. ,,We hebben hem sinds het vertrek van Mauro Rosales goed in de gaten gehouden”, zegt Van Geel over de Ajax-aankoop. ,,Naast een goede voetballer is het volgens ons ook een jongen die goed in de groep past.” Kennedy, zoals zijn voetbalnaam luidt, hoefde niet lang na te denken toen Ajax bij hem aanklopte. ,,Van Zlatan Ibrahimovic, die een goede vriend van mij is, had ik al positieve verhalen gehoord over de club. Ik heb zin in de komende seizoenen en hoop dat we de supporters blij gaan maken.”