Menu

Ajax versterkt zich met Wesley Sonck

Ajax heeft overeenstemming bereikt met K.R.C. Genk over de transfer van Wesley Sonck. De 24-jarige spits gaat bij Ajax een contract voor vijf seizoenen tekenen. Over de financiële condities van de verbintenis doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Wesley Sonck zal zich morgen in Amsterdam melden voor de medische keuring. Maandag zal hij aan de media worden gepresenteerd.

Onderdeel van het contract met Racing Genk is de overgang van de Zuid-Afrikaanse verdediger Aaron Mokoena en Paul Kpaka, spits uit Sierra Leone, van Germinal Beerschot Antwerpen naar Racing Genk. Ajax heeft met Germinal Beerschot Antwerpen een technisch samenwerkingsverband.

Wesley Sonck werd geboren op 9 augustus 1978 in Ninove. Via de plaatselijke VK Ninove debuteerde hij in 1997 in de Belgische Eersteklasse. Na twee seizoenen RWD Molenbeek, één seizoen Germinal Ekeren en één seizoen Germinal Beerschot Antwerpen kwam hij in 2000 bij Racing Genk terecht.

Bij Racing Genk werd Sonck de afgelopen drie seizoenen clubtopscorer. Bovendien was hij de laatste twee seizoenen topscorer van België met respectievelijk 30 en 24 doelpunten.

Aan de hand van Wesley Sonck vierde Genk, gecoacht door de Nederlander Sef Vergoossen, in 2002 het landskampioenschap. Afgelopen seizoen debuteerde Sonck in de UEFA Champions League. Na in de voorronde 2 keer in 2 wedstrijden te hebben gescoord, maakte hij in de eerste groepsfase 2 doelpunten in 6 wedstrijden.

In 2001 won Sonck de prestigieuze Gouden Schoen. In 2002 eindigde hij als tweede in deze verkiezing.

Het jaar 2001 markeerde ook het debuut van Wesley Sonck als international. Sonck speelde tot nog toe 25 interlands en maakte 7 doelpunten voor de Rode Duivels. Tijdens het WK van 2002 in Korea en Japan speelde hij 4 wedstrijden en scoorde 1 keer. De Belgen werden tijdens het WK in de achtste finales gestuit door de latere wereldkampioen Brazilië.