Menu
Ajax vertraagd aangekomen in Thessaloniki

Ajax vertraagd aangekomen in Thessaloniki

De selectie van Ajax heeft dinsdag laat in de middag voet gezet op Griekse bodem. Na een vlucht van zo'n tweeënhalf uur landde het toestel om even voor half vijf Nederlandse tijd (in Griekenland is het een uur later) op de luchthaven van Thessaloniki. Dat was ruim drie uur later dan gepland. Aanleiding was een vertraagde vlucht vanuit Denemarken naar Schiphol-Oost, waardoor de Ajacieden in de wachtkamer plaats moesten nemen.

Aan boord bevond zich ook aanwinst Davinson Sánchez. De Colombiaanse verdediger is nog niet speelgerechtigd, maar reist ter kennismaking en integratie mee met de selectie. Sánchez meldde zich pas zondag in Amsterdam als gevolg van verplichtingen aan de Copa Libertadores, het toernooi dat hij
met zijn vorige club Atlético Nacional won. 

Landgenoot Mateo Cassierra is wel inzetbaar voor trainer Peter Bosz, die twintig spelers selecteerde voor het tweede treffen met de Grieken. 

Persconferentie en training
Door de verlate aankomst geeft Bosz niet om 17.30 (Nederlandse tijd), maar een uur later een persconferentie. Deze persconferentie is vanaf 18:30 uur live te volgen via een videostream op Ajax.nl. Aansluitend volgt er een oefensessie in het Toumbastadion. De thuishaven van PAOK is bekend terrein voor Ajax, dat zes jaar geleden eveneens in de derde voorronde van de UEFA Champions League
tegenover de club uit Thessaloniki stond. Destijds was de uitgangspositie na de heenwedstrijd in Amsterdam exact hetzelfde (1-1), maar door een 3-3-remise in de return gingen de Ajacieden op basis van uitdoelpunten verder.

Ajacieden Kenny Tete en Jairo Riedewald klaar voor vertrek naar Thessaloniki. 🛫👉 #paoaja

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Tekst en foto's: Ajax.nl