Menu

Ajax vervolgt trainingskamp in Norwich

Na een verblijf van twee dagen en een mooie overwinning op Celtic in het Schotse Glasgow rijker, heeft Ajax de koffers weer gepakt en is vertrokken naar Norwich. Hier zal het laatste gedeelte van het trainingskamp plaatshebben. De trip wordt zaterdag afgerond met een oefenwedstrijd tegen Norwich. Het grootste gedeelte van de dag waren de Ajacieden onderweg.

Om halfnegen ‘s ochtends verzamelde iedereen in de lobby van het hotel om naar het vliegveld vervoerd te worden. De vlucht had enige vertraging, maar om 10.15 uur zat iedereen in het vliegtuig. De meeste spelers vielen als een blok in slaap, de wedstrijd van de avond daarvoor eiste zijn tol. Een klein uurtje later landde het toestel op een vliegveld in Londen.

Op de parkeerplaats buiten de aankomsthal stond een bus op de selectie te wachten. Vanaf het vliegveld moest een rit van twee uur worden ondernomen naar het hotel in Norwich.

De chauffeur startte de motor toen iedereen een plekje in het voertuig had gevonden. Of was de groep toch niet helemaal compleet … Vanaf de overkant van het parkeerterrein verscheen een rood-wit trainingspak achter een paal. Een viertal Ajacieden en Pim van Dord kwamen tevoorschijn. Zij hadden de bus niet kunnen vinden en waren te ver doorgelopen. Gelukkig waren de lege plekken in de bus al opgevallen bij de overige spelers.

Twee uur later arriveerde de Ajax-delegatie bij het prachtige hotel. In de lobby lagen enveloppen klaar waar de sleutel van de kamer plus een plattegrondje van het hotel in was gevouwen. Een half uur na aankomst werd een lichte lunch geserveerd, waarna de spelers konden rusten tot de bus weer kwam voorrijden voor de avondtraining. Dat het plattegrondje geen overbodige luxe was bleek als snel. Assistent-trainer Ruud Krol opende elke deur om te kijken of daar de lunchzaal achter lag verscholen. Het kaartje had hij per ongeluk in zijn kamer laten liggen.