Menu
Ajax vervolgt trainingsweek in Norwich

Ajax vervolgt trainingsweek in Norwich

Ajax is aangekomen in Norwich voor deel twee van het trainingskamp in Engeland. Daags na de oefenwedstrijd tegen Southampton (0-1, foto) vlogen de Amsterdammers naar de Engelse oostkust. De reisdag wordt besloten met een avondtraining, die live wordt uitgezonden door Ajax TV.

De vliegreis tussen Southampton en Norwich nam slechts een kleine veertig minuten in beslag. De Fokker 50 van Denim Air, hetzelfde toestel waarmee de Ajacieden eerder vanuit Amsterdam vertrokken, beleefde een probleemloze vlucht boven zonnig en olympisch Engeland. Ajax-reispartner Oad had alles ook dit keer vooraf goed geregeld.

Na 90 minuten te hebben gemaakt tegen The Saints heeft Kolbeinn Sigthórsson de selectie verlaten. Hij vloog zondag niet mee. De IJslander is, met toestemming van zijn club, naar zijn vaderland afgereisd voor een medische behandeling aan zijn rug. De spits keert op 1 augustus tijdig terug voor de Open Dag van Ajax.

In Norwich bereiden de Ajacieden zich voor op het tweede oefenduel op Engelse bodem, dinsdag vanaf 20:45 uur tegen en bij Norwich City. The Canary’s kunnen terugzien op een uitstekend afgelopen seizoen in de Premier League. Qua tegenstand lijkt Norwich op voorhand weer een nieuwe uitdaging. De geel-groenen zijn waarschijnlijk een nóg stuggere - en vooral kwalitatief sterkere - tegenstander dan promovendus Southampton. Het past in de trainingsopbouw in deze voorbereiding.

Dunston Hall is deze dagen het fraaie hotel waar de Ajacieden tot en met woensdagochtend verblijven. Dunston Hall is deze dagen het fraaie hotel waar de Ajacieden tot en met woensdagochtend verblijven.

Het duel in Norwich is voor de kampioen de laatste test voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal, op 5 augustus in de ArenA tegen bekerhouder PSV. Een week later al wacht de competitiekraker Ajax – AZ.

De Ajacieden die, voor het eerst in deze voorbereiding, tegen Southampton negentig minuten maakten, trainen zondag bij het spelershotel. De wissels en tribuneklanten uit Southampton zullen zich wel laten zien op de trainingground, verder verwijderd van het hotel. De Ajacieden die toekeken tegen The Saints krijgen tegen Norwich City de kans zich in de picture van trainer Frank de Boer te spelen. Ook de drastisch vernieuwde basis van Ajax tegen Norwich zal voor het eerst een heel duel spelen.

De Ajax-training op het trainingscomplex is live te zien voor leden van Ajax Exclusive TV. De uitzending begint om 19:00 uur.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges

Met de selectie arriveerde zondag ook veel Ajax-bagage op Norwich Airport. Met de selectie arriveerde zondag ook veel Ajax-bagage op Norwich Airport.