Menu
Ajax vervolgt voorbereiding in Belgrado

Ajax vervolgt voorbereiding in Belgrado

De Ajacieden hebben Belgrado veilig bereikt. Na een twee uur vertraagde vlucht zetten de Amsterdammers even na half drie voet op Servische bodem. Vanavond bereidt Ajax zich in het stadion van Partizan Belgrado voor op het eerste treffen met FK Borac.

Aan de training - die, op de eerste twintig minuten na, besloten is - gaat een persconferentie vooraf. Twee Ajacieden kijken vooruit naar het belangrijke eerste duel in de eerste ronde van de UEFA Cup. Naast de bespiegelingen van trainer Marco van Basten, verzorgt ook zijn aanvoerder Klaas Jan Huntelaar een voorbeschouwing. Op 2 oktober wordt overigens de return gespeeld in de Amsterdam ArenA. Voor het duel zijn nog kaarten beschikbaar.

Ajax keerde vandaag terug in de stad die een belangrijke plaats in neemt in de clubhistorie. Op 30 mei 1973 vierden de Amsterdammers in Beograd hun derde Europa Cuptriomf. Bijna 90.000 toeschouwers waren die dag in het stadion van Crvena Zvezda, beter bekend als Rode Ster, getuige van de 1-0-overwinning op Juventus. Johnny Rep hielp de ploeg van trainer Stefán Kovács aan de (tot nu toe) voorlaatste Europa Cup I.

Terug naar de actualiteit, terug naar de dag van vandaag. Op Schiphol, tijdens het wachten op de vertraagde ‘Ajax-vlucht’, vond een fraaie ontmoeting plaats. Van Basten had een vluchtig weerzien met een illustere medespeler van vroeger. Toevalligerwijs liep de hoofdcoach van Ajax Ruud Gullit tegen het lijf. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig vierden de aanvallers van AC Milan en het Nederlands elftal zij aan zij de grootst mogelijke successen. Getuige de handdrukken en het korte gesprek is het onderlinge respect tussen de voormalig Wereldvoetballers van het Jaar onverminderd groot gebleven.

Vanavond meer over de persconferentie en de training van Ajax.