Menu
Ajax vervolgt voorbereiding in Wales

Ajax vervolgt voorbereiding in Wales

De Ajacieden werden kort na de landing op Cardiff International Airport opgewacht door een handjevol handtekeningenjagers. De Amsterdammers vervolgen hun voorbereiding in Cardiff, in Welsh Caerdydd; de trotse hoofdstad van Wales.

Even voor half zes lokale tijd, vlak voor half zeven in Nederland, zette de selectie van Marco van Basten voor het eerst voet op Welshe grond. Vlucht EZE 1508, een gecharterd tweepropellervliegtuig, had een uur nodig voor de oversteek vanuit Amsterdam. Het zestal handtekeningenjagers had het vooral gemunt op de krabbel van Van Basten.

Vergeleken met de trainingsweek in De Lutte, afgelopen weekeinde afgesloten met de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, is de selectie iets gewijzigd. De geblesseerden Jan-Arie van der Heijden en Laurent Delorge zijn achtergebleven in Nederland. Doelman Sergio Padt is teruggekeerd naar de selectie van Jong Ajax. Aankoop Oleguer Presas Renom beleeft zijn trainingskamp trip als Ajacied.

De 26 spelers van Van Basten spelen de komende dagen twee oefenduels. Cardiff City is vrijdagavond gastheer voor de Ajacieden. Het duel in Cardiff City Stadium, gelegen aan Sloper Road, begint om 19.45 uur (lokale tijd). Zaterdag reist de selectie naar noordelijk Engeland. Zondag worden de krachten gemeten met Premier Leagueclub Sunderland. De aftrap van de laatste oefenwedstrijd op Britse bodem wordt verricht om 16.00 uur. Na het treffen in het Stadium of Light in Sunderland vliegen de Ajacieden dezelfde dag nog terug naar Amsterdam.

De duels worden omlijst door een handvol trainingen. Net als in De Lutte staan donderdag al twee trainingen op het programma. Natuurlijk volgt www.ajax.nl de Ajacieden op de voet. Houd de website in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws vanuit Cardiff en Sunderland.