Menu
Ajax verwerkt nederlaag in het bos

Ajax verwerkt nederlaag in het bos

Ajax koos er daags na de zure nederlaag tegen ADO Den Haag voor om de uitlooptraining naar het Amsterdamse Bos te verplaatsen. Het officiële begin van de lente kreeg nog een beetje een vrolijk karakter door de fraaie voorjaarszon. Tot de kleine trainingsgroep behoorde ook Mounir El Hamdaoui. De spits maakt na een gesprek met trainer Frank de Boer weer onderdeel uit de van de A-selectie.

In veel bedrijfskantines en op schoolpleinen in Nederland zal het maandagochtend over de teleurstellende nederlaag van Ajax zijn gegaan. Ook in het Amsterdamse Bos werd er op de eerste dag van de lente over het (waarschijnlijke) afhaken in de titelrace nagepraat. Baasjes die hun hond uitlieten, hardlopers, boksers; allemaal hadden ze wel een woordje klaar over de jammerlijke nederlaag in Den Haag.

‘Alles goed?’, was een veelgehoorde vraag van verbaasde voorbijgangers die op hun pad ineens wat Ajacieden tegenkwamen. Het is immers ook geen alledaags gezicht om de spelers buiten hun voetbalomgeving tegen te komen. Vanwege interlandverplichtingen waren er overigens slechts negen spelers in het bos te vinden. Onder hen ook Mounir El Hamdaoui, die maandagochtend voorafgaand aan de bosloop samen met zijn zaakwaarnemer bij Ajax een goed en verhelderend gesprek met trainer Frank de Boer had. De Marokkaan, die de afgelopen periode met Jong Ajax meetrainde, traint vanaf nu weer met het eerste elftal.

Vlak voordat de spelers en technische staf in groepjes hun auto opzochten, keek een bejaard echtpaar verbaasd naar het tafereel in het bos. Als enige leken zij geen weet te hebben van wat er zich voor hun neus afspeelde. ,,Zijn dat voetballers?”

Later vandaag een reactie van Frank de Boer over de terugkeer van Mounir El Hamdaoui op Ajax TV

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Mounir El Hamdaoui trainde weer met de groep mee. Mounir El Hamdaoui trainde weer met de groep mee.
Siem de Jong bekijkt een bijzondere gast na afloop van de bosloop. Siem de Jong bekijkt een bijzondere gast na afloop van de bosloop.
Frank de Boer koos maandagochtend voor een alternatieve training in het bos. Frank de Boer koos maandagochtend voor een alternatieve training in het bos.
Conditietrainer René Wormhoudt legt het parcours door het Amsterdamse Bos uit. Conditietrainer René Wormhoudt legt het parcours door het Amsterdamse Bos uit.
Rekken en strekken. Rekken en strekken.
Na afloop van de bosloop stond Aras Özbiliz Ajax TV te woord. Na afloop van de bosloop stond Aras Özbiliz Ajax TV te woord.