Menu
Ajax verzekert zich van komst Argentijn Lisandro Martínez

Ajax verzekert zich van komst Argentijn Lisandro Martínez

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lisandro Martínez en Defensa y Justicia over de overgang van de Argentijn naar Amsterdam. De verdediger tekent een contract dat per 1 juli 2019 ingaat en een looptijd heeft van 4 jaar, tot en met 30 juni 2023. In de verbintenis is een optie opgenomen voor een 5e seizoen.

Martínez werd op 18 januari 1998 geboren in Gualeguay, Argentinië. Op 22 maart van dit jaar maakte hij zijn debuut in het Argentijnse nationale team in een oefenwedstrijd tegen Venezuela.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: “Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nico Tagliafico hier laat zien. En Lisandro is nog jong, dus we verwachten dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen tot een nog betere speler."

Derde Argentijn in Ajax-selectie
Martínez is na Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) de 4e aanwinst voor volgend seizoen. Hij treft in Amsterdam 2 landgenoten: de door Overmars al genoemde Nico Tagliafico en Lisandro Magallán.

De 1-voudig Argentijnse international onderging maandagochtend succesvol de medische keuring. Bekijk hieronder enkele foto's daarvan.

Lees ook: ¡Vamos! Tagliafico ook komend seizoen Ajacied

Tekst en beeld: Ajax.nl