Menu

Ajax verzoekt supporters via Frankrijk te reizen

Ajax verzoekt zijn supporters voor het uitduel tegen Lausanne via de Franse autosnelweg naar Zwitserland af te reizen. De route loopt onder andere via Metz, Strasbourg, Colmar en Mulhouse. Het reisadvies geldt alleen voor supporters die in het bezit zijn van een omwisselbiljet dat op legitieme wijze is verkrijgen.

Ajax heeft het uiterste geprobeerd om de door de UEFA vastgestelde wedstrijd tegen Lausanne Sports op donderdag 26 oktober zo te organiseren dat Ajax en Feyenoord niet op dezelfde dag in Zwitserland zouden spelen. Dit heeft spijtig genoeg niet tot het gewenste resultaat geleid.

Ajax-supporters wordt geadviseerd een aparte route naar Zwitserland te volgen. De routes zijn zo gekozen dat beide supportersgroepen elkaar nauwelijks of in het geheel niet zullen kruisen of hoeven te ontmoeten. Zo wordt Ajax-supporters aangeraden via Frankrijk naar Lausanne te reizen.

Tevens zijn alleen de geregistreerde uitkaarthouders van Ajax in de gelegenheid kaarten te kopen voor bovengenoemde wedstrijd. Beschikbare kaarten zijn niet overdraagbaar en slechts op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kunnen supporters hun kaarten omwisselen aan de kassa's van het stadion waar hun club speelt.

Ajax verzoekt de supporters vriendelijk doch dringend om het reisadvies op te volgen, hun club positief te ondersteunen en zich te weerhouden van iedere vorm van provocatie. Alle supporters die een omwisselbiljet hebben gekocht, worden bovendien door middel van onderstaande brief van algemeen directeur Arie van Eijden persoonlijk geïnformeerd over de te volgen gang van zaken.

Betreft: Uitwedstrijd Lausanne - Ajax.

Geachte heer/mevrouw,

Volgens onze informatie heeft u een omwisselbiljet gekocht voor de uitwedstrijd van Ajax tegen Lausanne, welke gespeeld wordt op 26 oktober, aanvang 19.00 uur in Lausanne.

U kunt persoonlijk op vertoon van uw uitkaart het omwisselbiljet op de wedstrijddag aan het stadion van Lausanne omwisselen voor de kaart die u toegang geeft tot het stadion.

Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen wijzen we u op de regel dat de uitkaart persoonsgebonden is en niet overdraagbaar. Dit geldt ook voor het omwisselbiljet dat met behulp van uw uitkaart is aangeschaft.

Ajax heeft met Feyenoord een vooroverleg gehad en hier is uit voortgekomen dat de beide clubs haar supporters zullen adviseren ten aanzien van de te volgen route naar de uitwedstrijd. De routes zijn zo gekozen dat de beide supportersgroepen elkaar nauwelijks of in het geheel niet zullen kruisen of hoeven te ontmoeten.

Ajax verzoekt u om via de Franse autosnelweg via onder andere Metz, Strasbourg, Colmar en Mulhouse af te reizen naar Lausanne.

Ajax en Feyenoord hebben, bij de UEFA, het uiterste geprobeerd om de wedstrijden zo te organiseren dat zij niet beiden op dezelfde dag in Zwitserland zouden spelen. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Wij willen u vriendelijk doch dringend verzoeken om het reisadvies op te volgen, onze club positief te ondersteunen en u te weerhouden van iedere vorm van provocatie.

Indien u nog vragen heeft verzoek ik u te bellen met de afdeling klantenservice, telefoonnummer 020-3111444.

Ajax wenst u een sportieve en succesvolle voetbaldag toe.

A. van Eijden.

Verwante artikelen 24/10 Pasanen wil elke training bewijzen dat hij hoort te spelen 24/10 Adriaanse optimistisch over kansen Ajax 23/10 Arveladze en Cruz naar Lausanne 13/10 Ajax verzoekt supporters via Frankrijk te reizen 11/10 UEFA gaat niet in op verzoek Ajax 06/10 Ajax wacht nog op antwoord UEFA 29/09 Ajax loot Lausanne Sport Website Lausanne Sports