Menu
‘Ajax verzuimt PSV af te lossen als koploper’

‘Ajax verzuimt PSV af te lossen als koploper’

Ajax beleefde een teleurstellende zondagavond, omdat de club gelijkspeelde tegen NEC. De Ajacieden ontvingen de Nijmegenaren in eigen huis en liepen met een ‘onnodig’ 2-2 gelijkspel het veld af. Een gemiste kans voor Ajax om de koppositie van concurrent PSV over te nemen, zo stellen ook de kranten. Een klein overzicht:

‘De dag dat Ajax toch geen koploper werd’ kopt het Algemeen Dagblad. ‘Precies in het weekeinde waarin PSV uitgleed – het speelde 1-1 tegen Heerenveen - , deed Ajax dus precies hetzelfde. Alsof het resultaat van de concurrent niet bevrijdend, maar verlammend werkte,  schrijft het AD. De krant vervolgt even later: ‘Ajax deed te weinig met de kansen. NEC verdedigede gedisciplineerd en als je dan in scoringspositie komt, moet je meedogenloos zijn. Davy Klaassen zei: ,,We hebben genoeg gecreëerd. Normaal maken we er meer."’

De Volkskrant rept over NEC-aanvaller Santos, die acht minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. ‘Santos houdt Ajax van overname koppositie’, schrijft de krant. ‘Het was een geweldige aanval waarmee die 2-2 van NEC tot stand kwam, beaamde ook de Boer na afloop.’ Verderop in hetzelfde artikel stelt de Volkskrant: ‘Ajaxcoach Frank de Boer toonde zich na afloop zeer teleurgesteld in het resultaat, maar niet in het spel van zijn ploeg. Terwijl van het flitsende Ajax dat een week eerder Willem II kielhaalde (0-4) eigenlijk alleen de dribbels van pingelmannetje Amin Younes over waren.’

‘Ajax verzuimt PSV af te lossen als koploper’ kopt Trouw. ‘Ajax kon vooral in het eerste bedrijf onvoldoende duidelijk maken dat het PSV graag afloste als koploper in de Eredivisie. De ploeg uit de hoofdstad bleef ver verwijderd van het aantrekkelijke spel waarmee het in het vorige thuisduel AZ oprolde (4-1). Ajax kreeg wel wat kansjes, maar Milik kopte voorlangs en Schöne schoot over’, schrijft de krant.

De Telegraaf blikt met Davy Klaassen terug op een teleurstellend duel. Na een weergaloze 1-0 van Arek Milik, een stiftje waarvoor zelfs ‘professor’ Dennis Bergkamp uitbundig klapte, schalde in de zestiende minuut het ‘kampioenen, kampioenen, door de Amsterdam ArenA. Kortstondig, omdat Navarone Foor drie minuten later alweer gelijkmaakte (1-1). Maar na de 2-1 van Rens van Eijden – een eigen doelpunt na een uitstekende actie van Amin Younes – leek er alsnog geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. ‘,,Daarna schortte het aan de afwerking," beschreef Klaassen’.

Tekst en foto: Ajax.nl