Menu
Ajax Veteranen verliezen met 6-5 van SCW

Ajax Veteranen verliezen met 6-5 van SCW

De laatste weken speelde Ajax doordeweeks vanwege Champions League verplichtingen en afgelopen woensdag stond er een competitiewedstrijd op het programma tegen Sport Club Westeinder .

De KNVB had besloten dat de wedstrijd voor 1 november gespeeld moest worden om competitievervalsing tegen te gaan. Het gerucht gaat echter dat Tapio de oud fysio zijn contacten bij de KNVB heeft aangewend om de wedstrijd persé op 31 oktober te laten spelen omdat hij met zijn Aziatische zakenpartner Bel Chi Nees de wedstrijd voor veel geld live liet uitzenden op LTL 4 .
Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en stond na een half uur met 0-3 voor .Een makkelijke overwinning leek het te gaan worden. Aan de zijlijn liep Tapio echter met 3 mobiele telefoons nerveus heen en weer te bellen met het machtigste Chinese gokconcern Happy Wok End en daarna maakte hij het bekende gebaar met duim en wijsvinger naar enkele Ajax spelers . Wat er hierna gebeurde was met geen pen te beschrijven.

Bij een 0-3 voorsprong komt Ajax spits Pippo B. alleen op de keeper af en geeft een lullige terugspeelbal op de SCW keeper . Hierna volgt er een één-tweetje tussen Remco W. en Marcel O. waarbij de bal via een kluts bij een SCW spits komt en die maakt de 1-3. Nog lijkt er niets aan de hand maar als er een grote kans op 1-4 wordt gemist begint de neutrale toeschouwer argwaan te krijgen. De argwaan wordt groter als bij de 2-3 de volgende discussie ontstaat.
Keeper Ronnie D. schreeuwt naar zijn medespelers , Laat die spits nou niet zo vrij staan ‘.Hierop reageert aanvoerder Johan H. , misschien moet je je zonnebril afdoen ,we spelen een avond wedstrijd’ . Laatste man en Servische hitman Rade T. zegt niets maar maakt alleen het beroemde ,ik maak je af gebaar. Keeper Ronnie D. roept naar zijn aanvoerder , Het is geen zonnebril maar een nachtkijker want ik ben nachtblind’. Deejay Marcel R. haakt hierop in met de mededeling. , Dit doet me denken aan dat liedje van Nico Landers , Liefde in de nacht, dank je Ron die kan ik zaterdag wel eens opzetten als ik moet draaien bij Café Weemoed met Alle 13 goed’. Rechtshalf Marcus K. constateert dat het niet aan de nachtkijker ligt maar aan de schoenen. Keeper Ronnie D. wordt witheet en schreeuwt naar de Nike dealer , Wat hebben mijn schoenen er nou mee te maken, ik ben keeper ,ik moet de bal met mijn handen pakken. K. reageert zeer koel met , Ik bedoelde Nike {hand}schoenen’. Verdedigende middenvelder Remco W. zingt spontaan, Liever Kips leverworst dan gewone leverworst ‘. Rechtsbuiten Stephan L. gilt ,Bruce Lee is my hero ‘. Marcel O. ook wel Oeroeboeroe genoemd neuriet , Zeg kennen jullie Paulus al, Paulus de Boskabouter’. Linksbuiten Jan van de S. brult vanaf de linkerzijlijn , Zeg ga eens voetballen en zeik niet zo’. Linkshalf Ronnie T. die verdwaasd rondloopt mompelt, Does anybody know where the toilets are’.Spits Paul B. bekijkt het hele tafereel en denkt , ik heb gescoord dus wat zal ik me druk maken. Trainer Jan B. buldert met rood aangelopen gezicht , Héé stelletje schimmels , ongelofelijke nietsnutten die niet eens een bal vooruit kunnen schieten ,zooitje ongeregeld , ga G@#&*@# eens voetballen en wees eens positief naar elkaar’. Teamleider Chris van E. loopt naar Taipio en zegt , ik wil graag 100 Euro inzetten opdat ik mijn tijd bij de 7 Heuvelen loop verbeter. Teamleider Robbie K. schud met zijn hoofd en reageert , En ik zet 200 Euro in opdat je de eerste heuvel niet eens opkomt. Grensrechter Joop de V. maant de technische staf tot rust en begint verhalen te vertellen over zijn tijd in de jeugd bij Ajax tijdens de eerste wereldoorlog waarbij uitslagen 8-4 en 6-5 en 11-3 zeer gewoon waren. Wisselspeler Ron V. ziet het hele tafereel aan en loopt naar de kleedkamer en roept , jullie kunnen me de bout hachelen. De andere wisselspeler Henkie S. veert op en zegt , Lekker Ron , ik moet ineens naar het toilet ‘Helaas voor Henk verrekt hij zijn hamstrings bij het opstaan en is voor 5 weken uitgeschakeld . Tapio heeft echter voor 6 weken gewed dus de verwachting is dat Henk 12 december weer kan spelen.

Met een ruststand van 3-3 probeert trainer Jan B. de boel weer recht te trekken maar Taipio staat bij het begin van de tweede helft al bij het hek te smoezen met enkele spelers van SCW en Ajax. Na een 4-3 achterstand komt Ajax terug tot 4-4 maar slechts 1 minuut later staat er 5-4 op het scorebord . Met veel pijn en moeite komt Ajax op gelijke hoogte en lijkt de wedstrijd te eindigen op 5-5. In de laatste minuut krijgt SCW een vrije trap . Dit is voor Tapio het moment om zijn Ipad omhoog te steken en een foto van een schaars geklede Chinese masseuse te laten zien. Als vanzelfsprekend kijkt de hele Ajax selectie om en ondertussen neemt SCW snel de vrije trap en maakt de 6-5. Ajax verlaat verbijsterd het veld en ziet nog net Taipio breed grijnzend in zijn Gleagle GS stappen.

Fotografie: Frits Groot Fotografie: Frits Groot