Menu
Ajax via Huizen terug naar Amsterdam

Ajax via Huizen terug naar Amsterdam

Ajax sluit het zesdaagse trainingskamp aanstaande zaterdag af met een oefenwedstrijd in en tegen Huizen. De amateurs willen er tegen het team van Martin Jol een mooie middag van maken. ,,Ik hoop dat we Ajax een beetje bij kunnen houden”, aldus verdediger Bart Hulsbos.

Hulsbos is een bekende bij Ajax. De voetballer uit Soest liep er vanaf de zomer van 2007 een jaar stage op de pr-afdeling. Zaterdag wacht hem dus een weerzien met zijn oude collega’s. ,,Het is ontzettend mooi dat Huizen erin is geslaagd Ajax te regelen voor deze oefenwedstrijd”, zegt hij. ,,Het moet genieten worden zaterdag. Voor het publiek, maar ook wel een beetje voor ons.”

Huizen, uitkomend in de eerste klasse, is afgelopen zaterdag gestart met de voorbereiding op het duel met Ajax. Ook maandag, dinsdag én donderdag schotelde coach Jamory Leysner zijn elftal een training voor. Hulsbos verwacht niet dat de vier oefensessies voor wonderen gaan zorgen op sportpark De Wolfskamer. ,,Ik hoop vooral dat het een leuke wedstrijd wordt”, zegt Hulsbos. ,,En dat we Ajax een beetje bij kunnen houden. Maar het wordt niet makkelijk om echt partij te bieden.”

Daarnaast heeft ook Hulsbos gezien dat Ajax lekker bezig is in de voorbereiding. Vooral de 7-1-zege op algeheel amateurkampioen WKE maakte indruk. ,,Daar schrok ik wel een beetje van, moet ik toegeven. Vooral omdat ze die dag ook nog twee keer hadden getraind. Het enige voordeel dat wij zaterdag hebben, is dat het voor Ajax echt de laatste dag is van een trainingskamp. Misschien zijn ze dan toch wel een beetje moe aan het worden."

SV Huizen - Ajax begint zaterdag om 16.00 uur en wordt gespeeld op sportpark De Wolfskamer.

Bart Hulsbos in zijn Ajax-tijd. Op de foto met zijn pr-collega's en Adrie Koster. Bart Hulsbos in zijn Ajax-tijd. Op de foto met zijn pr-collega's en Adrie Koster.