Menu
'Ajax - Vitesse is topper geworden'

'Ajax - Vitesse is topper geworden'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - Vitesse is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Heel hartelijk welkom in de volle Amsterdam ArenA bij de topper Ajax - Vitesse.

Bij een topper denk je in Nederland normaal gesproken aan bijvoorbeeld Ajax - PSV. Maar in de huidige Eredivisie wordt elke week een ‘topper’ gespeeld. Soms zelfs meerdere. En één ding is zeker: als het eindsignaal vanavond klinkt, is Ajax of Vitesse op dat moment koploper, ongeacht de uitslag.

Maar ik vind Ajax - Vitesse ook los van de bijzondere gang van zaken in de Eredivisie ook echt een topper geworden. Vitesse laat inmiddels al een paar seizoenen op rij zien bovenin mee te kunnen doen, vaak zelfs tot aan de slotfase van de competitie. En het was Vitesse dat het vorig seizoen presteerde, gelukkig als enige, om zowel uit als thuis Ajax te verslaan. Dat zijn we hier niet vergeten.

Zelf ben ik net terug uit China, waar ik samen met Ronald de Boer ben geweest in het kader van de tv-show waar we samen met Everton FC aan meedoen, Football Dream. De finale werd gespeeld tussen de uitverkoren jeugdspelers die na verschillende selectierondes waren overgebleven. De opnames zijn nu klaar, de uitzendingen beginnen over een paar weken. Ik ben benieuwd hoeveel mensen in China naar deze nieuwe voetbalshow gaan kijken. Het is goed voor het aanzien van onze club.

We zitten met ons eerste elftal in een belangrijke fase van het seizoen. Natuurlijk werd er buiten Ajax lacherig gedaan om een bekerwedstrijd tegen een amateurclub. Maar wij wilden er niet lacherig over doen. Gewoon benaderen als elke andere wedstrijd. Wij willen prijzen winnen en dus moest er gewonnen worden. Net zoals vanavond tegen Vitesse. En net zoals aanstaande woensdag, als Celtic op bezoek komt.

Het is een goed teken dat de kaartverkoop goed loopt. We hebben vorig seizoen, in overleg met supportersdelegaties, veranderingen doorgevoerd in de prijsstelling. Dat leidde ertoe dat bijvoorbeeld bij Ajax - ASWH toch nog bijna 18.000 mensen een kaart kochten. En dat we tegen Celtic ook uitverkocht zijn geraakt. Voor de spelers is het mooi als de ArenA tot aan de nok toe gevuld is met fans.

Voor nu gaat het om de wedstrijd tegen Vitesse. Ik wens jullie heel veel plezier bij de belangrijke wedstrijd van vanavond.


Edwin van der Sar
Directeur Marketing