Menu
Ajax - Vitesse nooit doelpuntloos

Ajax - Vitesse nooit doelpuntloos

De supporters die zondag naar de Amsterdam ArenA komen hoeven op basis van de voorgeschiedenis niet bang te zijn dat ze geen doelpunt(en) te zien krijgen. Nog nooit eindigde een editie van Ajax – Vitesse namelijk in een doelpuntloos gelijkspel.

In 32 van de 36 eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen werd er minimaal twee keer gescoord. Vorig seizoen was één van de vier uitzonderingen. Ajax zegevierde toen met 1-0 door een treffer, al in de eerste minuut, van Riechedly Bazoer.

Meerdere records
De kans dat de galavoorstelling uit mei 1972 wordt overtroffen, is klein. Ajax zegevierde toen met 12-1 en vestigde meerdere records. Dat is nog steeds de grootste overwinning ooit in de Eredivisie en nooit scoorde een club zo vaak in één wedstrijd op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. Het was tevens de enige keer dat Ajax de dubbele cijfers in competitieverband haalde.

Zondag kunnen Amin Younes en Milot Rashica wellicht voor spektakel zorgen. Beide vleugelaanvallers zetten dit seizoen al dertien geslaagde dribbels in, na Arber Zeneli (Heerenveen) het meest van alle spelers uit de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst