Menu
Ajax voert boventoon bij Fanny's

Ajax voert boventoon bij Fanny's

De Ajacieden voerden maandagavond op het Topsportgala Amsterdam de boventoon. In drie categorieën wonnen Ajacieden de Fanny; sportploeg van het jaar, trainer van het jaar (Frank de Boer) en sportman van het jaar (Daley Blind).

Daley Blind won afgelopen seizoen met Ajax de vierde titel op rij en bekroonde een uitstekend seizoen met een transfer naar Manchester United. Blind had concurrentie van baanwielrenner Tim Veldt (zilveren plak op EK en WK) en snowboarder Dolf van der Wal (net geen halve finale tijdens Olympische Spelen). De Amsterdammer kon niet fysiek aanwezig zijn, maar had in vader Danny een uitstekende plaatsvervanger. Via de telefoon beleefde hij het moment wel live mee.

Frank de Boer is trots op zijn Fanny. Frank de Boer is trots op zijn Fanny.

Blind senior had eerder op de avond gezien hoe Frank de Boer voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan de Fanny kreeg. Ook in 2012 viel hem de eer te beurt trainer van het jaar te zijn.

Maar daarmee was de koek nog niet op. Ajax prolongeerde bij de verkiezing in het Olympische Stadion de titel 'sportploeg van het jaar'. Aanvoerder Niklas Moisander, Lasse Schöne,, Davy Klaassen, Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Frank de Boer namen de Fanny voor ploeg van het jaar in ontvangst. ,,Ik vind het een grote eer om de beste sportploeg te zijn", sprak Davy Klaassen namens de spelersgroep. ,,Deze prijs is een stuk waardering van de mensen in de stad. Het is toch mooi als de hele stad achter je staat. Ik hoorde dat de hockeydames de Europa Cup hadden gewonnen, dus ik dacht dat het wel lastig zou worden. De Fanny zal een mooi plekje op de club krijgen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danny Blind nam de honneurs waar van zijn zoon Daley, die werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar in Amsterdam. Danny Blind nam de honneurs waar van zijn zoon Daley, die werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar in Amsterdam.