Menu

Ajax Voetbal Toer bij Udi '19

Vanaf 13.00 uur was het dringen voor de toegangspoort van Udi ?19. Honderden kinderen probeerden zo snel mogelijk hun Ajax Voetbal Toer paspoort in ontvangst te nemen om vervolgens op het grote veld alle attracties te kunnen bijwonen.

Ook de deelnemers aan het Schoolvoetbal toernooi probeerden tussen de wedstrijden door zoveel mogelijk op het hoofdveld aanwezig te zijn. Je krijgt immers niet elke dag de gelegenheid om een handtekening te scoren van Cedric van der Gun, Richard Knopper, Yakubu, Tim de Cler, Maxwell en Fred Grim! De populaire Ajacieden werden dan ook overspoeld door handtekeningenjagers.

Aan de loting voor de clinic deden kinderen van in totaal 4 voetbalverenigingen mee. Naast de jeugdleden van Udi ?19, hadden ook de leden van Volkel, Odilopeel en FC Uden zich ingeschreven. De 36 uitgelote deelnemers hadden de middag van hun leven. Met als groepsleider 1 van de aanwezige Ajacieden en onder leiding van Fred Grim lieten zij zich van hun beste kant zien. Dit leverde de volgende finalisten op:
Bij de 8/9 jarigen zullen Sjors Dingemanse van Udi ?19 en Twan v.d. Zanden van Volkel naar Amsterdam afreizen. Bij de 10/11 jarigen zijn dit Jeffrey de Vocht van Odilopeel en Dane Robinson van FC Uden.
Tot slot zal in de leeftijdscategorie 12/13 jaar door Steve de Jong van Udi ?19 en Jesse Zwanenburg van Odilopeel om de landelijke titel gestreden worden.
Steve de Jong is voorlopig de kampioen hooghouden uit Brabant met 47x

Tussen de spelen door wist animator/presentator Hans Versnel kids en ouders goed bezig te houden. Veelvuldig klonk de kreet ?JAMMERRRR? vanaf en voor het podium als een prijswinnaar niet snel op kwam dagen. Tja?. dan moet je maar zorgen dat je in de buurt blijft als VIP-arrangementen en Ajax-shirts worden verloot, of ? eigenlijk nog mooier ? een wedstrijd balletje hooghouden tegen Richard Knopper of Yakubu!
Onder luid gezang van het Ajax kampioenslied, dat vast door Hans Versnel is gecomponeerd, werden de ajacieden rond half zes weer uitgezwaaid.
Kortom we kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde dag waar naar schatting zo?n 1.300 kinderen getuige van zijn geweest. Op naar Zwolle?