Menu
Ajax volgend seizoen met gouden sterren

Ajax volgend seizoen met gouden sterren

De KNVB heeft besloten dat Nederlandse clubs volgend seizoen ook gouden kampioenssterren op hun speelkleding mogen voeren. Dit betekent dat Ajax straks twee gouden sterren op het wedstrijdtenue zal dragen.

ajax logo carrousel

Het voeren van gouden sterren op het tenue gebeurt al in onder andere de Italiaanse Serie A en de Duitse Bundesliga. Elke ster staat voor tien landstitels.

Ajax is de Nederlandse recordkampioen met 29 landstitels. Dat betekent twee gouden sterren voor de Amsterdamse club boven het clublogo en een derde bij het eerstvolgende kampioenschap, natuurlijk hopelijk na het seizoen 2007-2008.

PSV veroverde onlangs zijn 20ste kampioenschap en dus ook de Eindhovenaren voeren volgend seizoen twee gouden sterren op het tenue. Feyenoord, 14 landstitels, speelt straks met één gouden kampioensster op het shirt.

,,De ster mag een maximale grootte hebben van 2 centimeter doorsnede en kan bij alle wedstrijden in de Eredivisie, KNVB beker, de UEFA Clubcompetities (Champions League, UEFA Cup en Intertoto Cup) en uiteraard bij vriendschappelijke wedstrijden op het shirt gedragen worden", laat een woordvoerder van de KNVB weten.