Menu
Ajax volgende week naar Dubai

Ajax volgende week naar Dubai

Ajax vertrekt over precies één week naar Dubai om deel te nemen aan het Mohammed Bin Rashid International Football Championship. De Amsterdammers openen het toernooi zaterdag 5 januari tegen Internazionale.

Naast Internazionale zijn ook het Duitse VfB Stuttgart en het Braziliaanse Internacional van de partij tijdens de Dubai Cup, zoals het toernooi ook wel wordt genoemd. Als Ajax de openingswedstrijd tegen Inter wint, dan staat de ploeg van Adrie Koster twee dagen later in de finale tegenover de winnaar van Stuttgart - Internacional.

Internazionale, Stuttgart en Internacional zijn tegenstanders van zwaar kaliber. Inter, waar oud-Ajacieden Maxwell, Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic spelen, is regerend landskampioen van Italië. De formatie van coach Roberto Mancini gaat ook op dit moment aan kop in de Serie A. Stuttgart veroverde afgelopen seizoen de nationale titel in Duitsland, maar maakt nu een mindere periode door. De Zuid-Duitsers staan op de achtste plaats in de Bundesliga. Internacional eindigde in 2006 op de tweede plaats in de Braziliaanse Serie A. Maar in 2007 liep het wat minder. De club uit Porto Alegre sloot het seizoen af op de twaalfde plaats.

De Ajax-media zijn ook aanwezig in Dubai en volgen de belevenissen van de Ajacieden op de voet. Op de hoogte blijven? Houd dan vanaf vrijdag 4 januari Ajax.nl en Ajax TV extra goed in de gaten.

Meer weten over de Dubai Cup?
Bezoek de website van het toernooi.>>