Menu
Ajax voor 22e keer in bekerfinale

Ajax voor 22e keer in bekerfinale

Dankzij de gewonnen halve finale op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-6) speelt Ajax op zondag 25 april de bekerfinale. In de Rotterdamse Kuip is Feyenoord de tegenstander. Loting heeft eerder uitgewezen dat Ajax de uitspelende ploeg is tijdens de eindstrijd.

Ajax stond 21 keer eerder in de finale van de KNVB beker. Van die 21 finales won Ajax er maar liefst 17. In 2007 wonnen de Ajacieden de nationale beker voor het laatst. In dat jaar werd AZ na strafschoppen verslagen, nadat het duel in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd.

Tegenstander Feyenoord verzekerde zich woensdagavond al van de eindstrijd in Rotterdam. Het team van Mario Been won dankzij een late goal van Roy Makaay in de slotfase van koploper FC Twente. Elfvoudig bekerwinnaar Feyenoord legde in 2008 voor het laatst beslag op de beker. In de finale waren de Rotterdammers destijds met 2-0 te sterk voor Roda JC.

Ajax en Feyenoord troffen elkaar één keer eerder in de bekerfinale. Op 17 mei 1980 eindigde de finale in een 3-1 zege voor de Rotterdammers.

De bekerfinale Feyenoord - Ajax wordt op zondag 25 april in De Kuip gespeeld.

Begin volgende week zal pas meer informatie bekend zijn.
Eerder heeft het geen zin om specifieke vragen te stellen aangezien wij wachten op definitieve informatie.
Houd Ajax.nl goed in de gaten.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl