Menu
Ajax voor 23e keer in bekerfinale

Ajax voor 23e keer in bekerfinale

Ajax heeft zich donderdag dankzij de 5-1 zege op RKC Waalwijk voor de 23e keer in de clubhistorie voor de bekerfinale geplaatst. Ajax treft in de eindstrijd in de Rotterdamse Kuip FC Twente. Loting heeft eerder uitgewezen dat Ajax de uitspelende partij is.

Ajax stond 22 keer eerder in de finale van de KNVB Beker. Maar liefst achttien keer ging de zilveren dennenappel mee naar Amsterdam. Vorig seizoen won Ajax de beker voor het laatst ten koste van Feyenoord. In de finale, die voor het eerst in de historie over twee wedstrijden werd gespeeld, trof Ajax zes keer doel tegen de Rotterdammers.

Ajax heeft achttien keer de KNVB Beker gewonnen. Ajax heeft achttien keer de KNVB Beker gewonnen.

Ajax treft FC Twente in de finale van het nationale bekertoernooi. De Tukkers versloegen FC Utrecht woensdagavond met 1-0. FC Twente staat voor de zevende keer in de finale van de KNVB Beker. Twee keer eerder in de historie won Twente de beker: in 1977 en in 2001.

De finale tussen Ajax en FC Twente wordt op zondag 8 mei in De Kuip gespeeld. Houd Ajax.nl in de gaten voor meer informatie over de bekerfinale.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst