Menu
Ajax voor oefentrip naar China

Ajax voor oefentrip naar China

Ajax sluit het voetbalseizoen 2012-2013 af in China. De koploper van de Eredivisie vertrekt maandag 20 mei naar China en keert op 26 mei weer terug in Amsterdam. Tijdens de oefentrip staat onder andere een oefenwedstrijd tegen AC Milan op het programma. Het duel wordt op 25 mei in het Workers Stadium in Beijing gespeeld in het kader van het Winoly Cup International Football Tournament.

Voor zowel trainer Frank de Boer als de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars is de oefenwedstrijd tegen AC Milan bijzonder. Het drietal maakte onderdeel uit van het team dat in 1995 de UEFA Champions League won. Het is op een dag na exact achttien jaar terug dat Ajax de Champions League-finale speelde tegen de Italianen.Tijdens de finale in Wenen, op 24 mei 1995, was Ajax destijds met 1-0 te sterk voor Milan.

Het Workers Stadium in Beijing biedt plaats aan ruim 66.000 toeschouwers. De Chinese voetbaltempel was tijdens de Olympische Spelen van 2008 een van de stadions van het Olympisch voetbaltoernooi. De wedstrijd tussen Ajax en AC Milan wordt 25 mei om 15:00 uur lokale tijd gespeeld. In China is het zes uur later dan in Nederland. De aanvangstijd is nog onder voorbehoud.

,,Het is fantastisch voor onze naam en onze uitstraling dat we naar China gaan'', reageert Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar verheugd over het besluit om het seizoen in China af te sluiten. ,,Het is een ontzettend groot land met enorm veel potentie. Daarom zijn we blij dat we uitgenodigd zijn om deze wedstrijd te spelen. Als club willen we natuurlijk ons visitekaartje afgeven, dus reizen we met zo’n sterk mogelijke selectie naar Beijing.''

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het gouden Ajax uit 1995 kwam voor de afscheidswedstrijd voor Edwin van der Sar in 2011 eenmalig samen in de ArenA. De gouden lichting Ajacieden bond de strijd aan met de Oranje-selectie die indruk maakte op het WK van 1998. Het gouden Ajax uit 1995 kwam voor de afscheidswedstrijd voor Edwin van der Sar in 2011 eenmalig samen in de ArenA. De gouden lichting Ajacieden bond de strijd aan met de Oranje-selectie die indruk maakte op het WK van 1998.
De elftallen van Ajax en AC Milan staan op 24 mei 1995 klaar voor de Champions League-finale tegen AC Milan in Wenen. Foto: PRO SHOTS/Stanley Gontha De elftallen van Ajax en AC Milan staan op 24 mei 1995 klaar voor de Champions League-finale tegen AC Milan in Wenen. Foto: PRO SHOTS/Stanley Gontha