Menu

Ajax vraagt de burgemeester van Nijmegen om opheldering

De burgemeester van Nijmegen heeft besloten dat de supporters van Ajax de wedstrijd NEC - Ajax, welke op zondag 11 mei aanstaande wordt gespeeld, alleen mogen bezoeken middels een buscombi-regeling. Ajax heeft tegen dit besluit van de burgemeester protest aangetekend.

In het vooroverleg is afgesproken dat de gedragingen van de Ajax-supporters tijdens de wedstrijd AZ - Ajax van afgelopen zondag mede bepalend zouden zijn voor de besluitvorming van de burgemeester om de Ajax-supporters al dan niet te verplichten om begruik te maken van een buscombi. De Ajax-supporters mochten deze wedstrijd zonder verplichte combi-regeling bezoeken.

Bij de wedstrijd AZ - Ajax hebben zich in het geheel geen ongeregeldheden voorgedaan en na afloop waren zowel de lokale autoriteiten, KNVB, beide clubs en supporters zeer tevreden over het verloop.

Ajax is van mening dat het gedrag van haar supporters dit seizoen van dien aard is geweest, dat het opleggen van een verplichte comb-regeling door de burgemeester niet gerechtvaardigd is.

Ajax heeft besloten de kartverkoop tot nader bericht op te schorten.