Menu
Ajax vrolijk onthaald in De Lutte

Ajax vrolijk onthaald in De Lutte

De selectie van landskampioen Ajax is maandagmiddag in De Lutte aangekomen. Op 160 kilometer afstand van Amsterdam begint Ajax aan de tweede trainingsweek van de voorbereiding. Voor het 39ste jaar is De Bloemenbeek het vaste onderkomen van Ajax in het oosten van Nederland. De eerste dag in De Lutte begint met een training om 18:00 uur.

Ajax staat op de drempel van een bijzonder jubileum. Volgend jaar is het precies 40 jaar geleden dat Ajax voor het eerst in het Overijsselse dorp aan de Duitse grens verbleef. Het ontvangstcomité van SV De Lutte zorgde er maandag vast voor dat het jubileum niet vergeten wordt. ‘Op naar het 40-jarige jubileum’ prijkte op het doek waarmee de Ajacieden werden welkom geheten. Ook Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker stond de Ajacieden op te wachten. Voor het tweede jaar op rij schudde hij hoofdcoach Frank de Boer de hand.

Om even na 15:30 uur arriveerde de spelersbus op het terrein van het fraaie landhuishotel. In totaal verblijft Ajax deze week met een selectie van 27 spelers in De Lutte. Onder anderen Jan Vertonghen, Daley Blind en Ricardo van Rhijn stapten uit de bus. Het drietal heeft zich vandaag weer bij de selectie gevoegd. Ook Theo Janssen (hersteld van een neusoperatie) en Miralem Sulejmani hebben de groepstraining maandag hervat. Eyong Enoh (knie) en Nicolai Boilesen (hamstring) ontbreken wegens blessures. De EK-gangers Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Lasse Schöne zijn vanaf half juli weer in een Ajax-shirt te bewonderen.

Er staan deze week veel trainingen op het programma. In totaal staan er vijf sessies op de velden van SV De Lutte gepland. Woensdagavond speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen VV Oldenzaal. De trainingsweek in De Lutte wordt zaterdagmiddag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

Volg Ajax in De Lutte via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker heet Frank de Boer welkom. Bloemenbeek-directeur Raymond Strikker heet Frank de Boer welkom.
De Ajacieden zijn begonnen aan de trainingsweek in De Lutte. De Ajacieden zijn begonnen aan de trainingsweek in De Lutte.
Viktor Fischer is er deze week ook bij in De Lutte. Viktor Fischer is er deze week ook bij in De Lutte.
Dennis Bergkamp en Carlo l'Ami op weg naar de ingang van De Bloemenbeek. Dennis Bergkamp en Carlo l'Ami op weg naar de ingang van De Bloemenbeek.
Linksback Mitchell Dijks maakt zijn debuut in De Lutte. Linksback Mitchell Dijks maakt zijn debuut in De Lutte.
Het bestuur van SV De Lutte had een mooi spandoek gemaakt. Het bestuur van SV De Lutte had een mooi spandoek gemaakt.