Menu
Ajax Vrouwen azen op CL-ticket

Ajax Vrouwen azen op CL-ticket

De Ajax Vrouwen nemen het vrijdagavond in eigen huis op tegen koploper koploper Standard Luik. De Belgen zijn al drie jaar op rij landskampioen. Winnen tegen deze ambitieuze ploeg bleek voor de Ajax Vrouwen in eerdere wedstrijden niet eenvoudig. In oktober 2014 verloren de vrouwen van Ajax met 1-0, waarmee Standard Luik de koppositie verwierf. Spits Eshly Bakker blikt vooruit op de wedstrijd tegen de Luikse opponent.

Kansen benutten
,,Eerder dit seizoen, in onze uitwedstrijd tegen Standard Luik was het gevoel niet goed. We verloren toen met 1-0 in België. Kansen waren er zeker, maar die werden niet volop benut. Het lukte ons gewoon niet om gebruik te maken van de mogelijkheden.”

Positiespel
,,Toch zaten er veel goede momenten in de wedstrijd. We kijken goed naar het spel van Luik en proberen uit hun zwaktes ons voordeel te halen. We moeten ons eigen spel spelen en veel doen om aan de bal te komen. De ruimte en de mogelijkheden liggen er.”

Meer kwaliteit
,,Net als onze andere internationals heb ik denk ik wel een voordeel ten opzichte van onze niet-internationals. Dankzij het Nederlands team weet ik goed hoe een aantal Belgische meiden spelen. Dit deel ik met mijn ploeggenoten, altijd handig. De Luikse vrouwen zijn bijvoorbeeld technisch heel sterk, maar voetballend hebben wij als ploeg meer kwaliteit. De taak aan ons is om dit tot een goed resultaat te brengen. We moeten leren om niet te blijven hangen op het middenveld en onze kansen benutten.”

Goed gevoel
,,Ik ga met een goed gevoel de wedstrijd in. Natuurlijk ligt er aardig wat druk op het duel met Standard. We staan immers wat punten achter en zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Willen we het kampioenschap van de BeNe League in zicht houden, dan is het zaak om te winnen van onze directe concurrent. We moeten sowieso boven FC Twente (twee punten achter Ajax, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, red.) zien te eindigen om ons als Nederlands kampioen voor de Women Champions League te plaatsen. Er hangt dus veel van de wedstrijd tegen Standard af.”

Ajax Vrouwen - Standard Luik begint vrijdag om 19:30 uur op sportcomplex de Toekomst. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl/Lisa Hartog
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees