Menu
Ajax Vrouwen beginnen bekeravontuur voortvarend in Ede

Ajax Vrouwen beginnen bekeravontuur voortvarend in Ede

De Ajax Vrouwen zijn de jacht op prolongatie van de KNVB Beker succesvol begonnen. De ploeg van Benno Nihom rekende in zijn 1e bekerwedstrijd van dit seizoen overtuigend af met DTS Ede: 0-7. Halverwege was de marge al 5, waarna in de slotfase de score nog verder werd opgevoerd. De doelpunten kwamen van Marjolijn van den Bighelaar (2), Kelly Zeeman (2), Inessa Kaagman (2) en Linda Bakker.

Coach Nihom toonde zich na afloop zeer content, ook al was zijn ploeg het aan de stand verplicht om ten koste van DTS Ede de laatste 8 te bereiken. ,,Weet je: je doet het nooit goed. Als je met 2-0 wint, zeggen de mensen: 'Het was maar 2-0'. Als de tegenstander scoort, krijg je te horen: 'Hoe kan je nou een tegengoal krijgen'. En als je ruim wint, zegt iedereen dat het logisch is.”

'Groot compliment voor de speelsters'
,,Dat als uitgangspunt nemende, vind ik het een groot compliment waard hoe de speelsters de wedstrijd zijn ingegaan en 'm beleefd hebben. De houding en de instelling was erg goed. Natuurlijk is er sprake van een groot krachtsverschil, maar je moet het nog maar wel even doen. Je ziet het aan Twente, dat er gewoon uitvliegt tegen CTO Eindhoven. Dat wil je niet. En je wilt ook niet dat het maar 1-0 wordt.”

Dames: hoeveel goals hadden jullie vanavond nou precies? 😏

✌️ + ✌️ + ✌️ ➡️ 🔥#edeaja pic.twitter.com/sDcIvaliJ9

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 10 maart 2018

De Ajax Vrouwen schoten uit de startblokken en namen via Van den Bighelaar al in de 3e minuut de leiding. Het bleek de opmaat tot een prima eerste helft én eenrichtingsverkeer richting het DTS Ede-doel. ,,De eerste 35 minuten hebben we een verschrikkelijk hoog tempo gehanteerd”, blikte Nihom terug. ,,We hebben in die fase mooi en aanvallend heel goed gespeeld.”

Het net laten bollen met pegels van afstand
Van den Bighelaar verdubbelde na 20 minuten de score, waarna het de beurt was aan Kaagman om het net te laten bollen. De linkspoot sloeg tweemaal toe met schoten van afstand. Op slag van rust tilde Zeeman de marge naar 5.

De bezoekers lagen zodoende op koers voor dubbele cijfers, maar zover kwam het niet. Geruime tijd viel er even niets te beleven, maar in de slotfase drukten de Ajax Vrouwen toch weer het gaspedaal in. Zeeman gaf een signaal af met een bal op de lat. In de 82e minuut kreeg invaller Bakker het publiek alsnog op de banken, met een heel fraaie treffer. Ze werkte een voorzet van Kaagman bijzonder fraai in de kruising. Zeeman verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord.

DTS Ede - Ajax Vrouwen 0-7 (0-5). 3. Van den Bighelaar 0-1, 20. Van den Bighelaar 0-2, 22. Kaagman 0-3, 33. Kaagman 0-4 45. Zeeman 0-5, 82. Bakker 0-6, 88. Zeeman 0-7

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van der Gragt, Van der Linden, Van Dongen, Folkertsma (67. Bakker), Zeeman, Kaagman, Van Lunteren (76. Verhoeve), Oudemast (73. Reichardt), Van den Bighelaar

Lees ook: Ajax Vrouwen beginnen play-offs tegen PEC Zwolle

Tekst en beeld: Ajax.nl