Menu
Ajax Vrouwen beginnen play-offs uitstekend in Zwolle

Ajax Vrouwen beginnen play-offs uitstekend in Zwolle

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs vrijdagavond uitstekend begonnen. De ploeg van Benno Nihom zegevierde op bezoek bij PEC Zwolle met 0-4. In het MAC³PARK stadion waren Eshly Bakker (2) en Line Røddik voor rust doeltreffend. Ellen Jansen tekende vlak voor tijd voor een schitterend slotakkoord.

De Ajax Vrouwen wonnen vorige week met 2-0 van PSV en hielden daarmee hun kampioenskansen levend. De achterstand op de koploper werd teruggebracht tot 4 punten. Logischerwijs wilden de Ajacieden die overwinning in Zwolle graag een goed vervolg geven. En dat lukte.

De Ajax Vrouwen konden in totaal 3 keer een treffer vieren.
De Ajax Vrouwen konden in totaal 3 keer een treffer vieren.

De Ajax Vrouwen hadden weliswaar even nodig om op stoom te geraken, maar eenmaal zover was er voor PEC Zwolle geen houden aan. De thuisploeg had in het 1e kwartier de overhand, maar kwam niet tot grote kansen. Aan de overzijde sloegen de bezoekers meedogenloos toe. Eshly Bakker werd 1-op-1 gezet en faalde niet: 0-1.

Marge naar 3
Net als vorige week was door Bakker de ban gebroken. Tien minuten later sloeg ze opnieuw toe. Uit een corner van Linda Bakker werkte ze haar 2e van de avond binnen: 0-2. Røddik tilde vervolgens de marge ook nog naar 3.

28. De corner wordt binnengelopen door @Freshly_ ! Nummer ⚽️⚽️! #pecaja pic.twitter.com/nOAnyWxglI

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 15, 2019

Op slag van rust leek PEC Zwolle iets terug te kunnen doen, maar op de doellijn werd door de Ajax Vrouwen redding gebracht.

Eshly Bakker op weg naar de 0-1.
Eshly Bakker op weg naar de 0-1.
Vanity Lewerissa op snelheid.
Vanity Lewerissa op snelheid.
Lucie Akkerman komt hoog.
Lucie Akkerman komt hoog.
Linda Bakker zet druk op oud-Ajacied Babiche Roof.
Linda Bakker zet druk op oud-Ajacied Babiche Roof.
Coach Benno Nihom met de snelle spelhervatting. ��
Coach Benno Nihom met de snelle spelhervatting. 😉

De tweede helft was er grotendeels 1 voor de statistieken. De Ajax Vrouwen hoefden niet meer zo nodig, terwijl bij PEC Zwolle niet bij machte was om de spanning terug te brengen.

Verwoestende uithaal van Ellen Jansen
De hoogtepunten werden vooral verzorgd door Jansen. Halverwege de tweede helft raakte ze het aluminium, maar vlak voor tijd kreeg ze wél loon naar werken. Een verwoestende uithaal van afstand belandde schitterend in de bovenhoek: 0-4.

PEC Zwolle - Ajax Vrouwen 0-4 (0-3). 18. Bakker 0-1, 28. Bakker 0-2, 32. Røddik 0-3, 86. Jansen 0-4

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Dijkstra, Van Es, Røddik, Verhoeve; Akkerman, Van den Bighelaar, L. Bakker (75. Van der Most); Jansen, Lewerissa, E. Bakker

Lees ook: Dinsdag 19 februari open training Ajax 1

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst