Menu
Ajax Vrouwen beginnen thuis

Ajax Vrouwen beginnen thuis

De KNVB en de KBVB hebben dinsdag het competitieschema van de BeNe League openbaar gemaakt. De Ajax Vrouwen openen het seizoen op vrijdag 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

De grote namen van het Belgische en Nederlandse vrouwenvoetbal komen vrijdag 24 augustus (Nederland) en zaterdag 25 augustus (België) in actie bij de start van de Women’s BeNe League. Ajax, RSC Anderlecht, Club Brugge, PSV/FC Eindhoven, Standard Fémina de Liège en FC Twente zijn zes van de zestien namen die de gecombineerde vrouwenvoetbalcompetitie in België en Nederland meer kleur geven.

De acht Nederlandse clubs komen tot 22 december onder de naam BeNe League Orange uit in een onderlinge competitie. De Belgische tegenhanger gaat door het leven als de BeNe League Red. De eerste vier van beide nationale competities gaan vanaf 25 en 26 januari 2013 verder onder de naam Women’s BeNe League A, terwijl de onderste vier de competitie vervolgen in de Women’s BeNe League B. Het volledige speelschema is via onderstaande link te vinden.

De Women’s BeNe League wordt georganiseerd door de stichting Women’s BeNe League, die voor dit doel in het leven is geroepen door de voetbalbonden in beide landen. Het kantoor van de stichting is gevestigd in Eindhoven waar de Belgische ex-international Ingrid Van Herle het management voert. Deze vrouwencompetitie is als eerste grensoverschrijdende competitie binnen Europa een primeur. De Europese voetbalunie UEFA heeft goedkeuring gegeven aan deze constructie die als pilot van start gaat voor de duur van drie jaar. Met de bekendmaking van het competitieprogramma van de Women’s BeNe League is ook een website in de lucht waar alle nieuwtjes, achtergrondinformatie en het speelschema van de competitie zijn te vinden: www.beneleague.com

De officiële aftrap van de competitie is op dinsdag 14 augustus. Die dag presenteren alle zestien ploegen zich in Mechelen aan de media, voorafgaand aan de wedstrijd om de Women’s BeNe SuperCup tussen Standard Fémina de Liège en ADO Den Haag. Deze wedstrijd in het stadion van KV Mechelen begint om 16.30 uur.

Tekst en foto: Ajax.nl

Naar wedstrijdschema Ajax Vrouwen