Menu
Ajax Vrouwen blijven in de race voor nieuw bekersucces

Ajax Vrouwen blijven in de race voor nieuw bekersucces

De Ajax Vrouwen zijn zaterdagmiddag doorgedrongen tot de halve finale van het bekertoernooi. De Ajacieden waren op sportcomplex de Toekomst met 4-2 te sterk voor Achilles '29. Linda Bakker, Kika van Es, Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar tekenden voor de Amsterdamse productie.

Zaterdagavond wordt bekend wie de tegenstander bij de laatste 4 voor de Ajax Vrouwen wordt. Dan is de loting. De Amsterdammers zijn regerend titelhouder. Ze pakten de afgelopen 2 seizoen de dubbel.

Vreugde bij de Ajax Vrouwen.
Vreugde bij de Ajax Vrouwen.
Liza van der Most heeft voor de 4-2 gezorgd.
Liza van der Most heeft voor de 4-2 gezorgd.
Van den Bighelaar, maker van de 4-2, wordt geknuffeld.
Van den Bighelaar, maker van de 4-2, wordt geknuffeld.

De Ajax Vrouwen kwamen goed uit de winterstop en lieten zien dat de interlandbreak niet veel invloed heeft gehad op het ritme. De ploeg van Benno Nihom heerste voor rust en had eigenlijk nauwelijks iets te duchten van Achilles '29.

De thuisploeg nam al na 12 minuten een verdiende voorsprong, via Linda Bakker. Het bleef vervolgens eenrichtingsverkeer, maar gescoord werd er het eerste bedrijf niet meer. De 1-0-ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Marge verdubbeld door Van Es
Na de thee was er sprake van een identiek wedstrijdbeeld. Van Es zorgde in de 52e minuut voor een verdubbeling van de score en ogenschijnlijk misschien wel de beslissing van de wedstrijd.

Niet was echter minder waar. Uit het niets kwam Achilles '29 een paar minuten later op 2-1. De Ajax Vrouwen waren voornemens de marge van 2 te herstellen, maar hadden pech bij een poging van Marthe Munsterman. Die inzet raakte de lat.

Marjolijn van den Bighelaar met de versnelling.
Marjolijn van den Bighelaar met de versnelling.
Lois Oudemast verstuurt een pass.
Lois Oudemast verstuurt een pass.
Panna van Iina Salmi?
Panna van Iina Salmi?

Tien minuten voor tijd stond de wereld op z'n kop, toen Achilles '29 voor een 2e keer toesloeg. Niet verwacht en zeker niet verdiend, maar de 2-2 stond op het scorebord.

De Ajax Vrouwen hadden nog 10 minuten om een verlenging te voorkomen en slaagden in die opzet. Met een uiterst curieuze treffer kwam de 3-2 tot stand. Van der Most haalde van grote afstand uit, maar de inzet leek houdbaar. De goalie van Achilles '29 verkeek zich echter op de bal en wist pas achter de doellijn te redden. Op advies van de grensrechter werd de treffer uiteindelijk goedgekeurd.

De 3-2 van Van der Most! 💥 #ajaach pic.twitter.com/Dwa5AHJbnd

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) March 9, 2019

Via een prima cornervariant werd de wedstrijd uiteindelijk beslist. Van den Bighelaar maakte met haar droge schuiver vanaf randje 16 aan alle onzekerheid een einde.

Ajax Vrouwen - Achilles '29 4-2 (1-0).12. Bakker 1-0, 52. Van Es 2-0, 56. 2-1, 80. 2-2, 85. Van der Most 3-2, 90. Van den Bighelaar 4-2

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Dijkstra, Doorn, Van Es ; Munsterman, Bakker, Van den Bighelaar; Lewerissa, Jansen, Verhoeve

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst