Menu
Ajax Vrouwen blijven steken op 0-0 tegen ADO

Ajax Vrouwen blijven steken op 0-0 tegen ADO

De Ajax Vrouwen kwamen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet verder dan een gelijkspel. Het team van Benno Nihom kreeg genoeg kansen, maar de bal wilde niet in het net verdwijnen. ADO werd in de slotfase nog gevaarlijk maar Lize Kop hield haar team in de wedstrijd. Door dit gelijkspel staan de nog ongeslagen Ajax Vrouwen op 5 punten na 3 duels.

Stephanie van der Gragt was niet inzetbaar tegen ADO. De centrale verdediger was geschorst na haar rode kaart tegen FC Twente. Nicky van den Abbeele vormde samen met Merel van Dongen het centrale verdedigingsduo. Lindsey Keizerweerd, deze zomer overgekomen van ADO, stond als linksbuiten in de basis en kwam haar voormalig ploeggenoten tegen.

De basiself van de Ajax Vrouwen!
De basiself van de Ajax Vrouwen!
Toni Payne heeft de ruimte.
Toni Payne heeft de ruimte.
Nicky van den Abbeele zoekt met een diepe bal de aanval.
Nicky van den Abbeele zoekt met een diepe bal de aanval.
Marjolijn van den Bighelaar is de verliezer in de scrimmage.
Marjolijn van den Bighelaar is de verliezer in de scrimmage.

Eerste bedrijf
Het eerste gevaar van de Ajax Vrouwen kwam pas na een kwartier. De poging van Merel van Dongen werd echter op de doellijn gekeerd. Een aantal minuten later kwam het eerste gevaar van Haagse zijde. Kop zag het gevaarlijke schot overvliegen.

30. Het regent kansen voor de #AjaxVrouwen. Helaas nog geen openingstreffer! #ajaado

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 22 september 2017

Na een halfuur spelen kwamen de Ajax Vrouwen beter in hun spel. Captain Loïs Oudemast gaf het goede voorbeeld met een mooie actie op de achterlijn, ze trok de bal voor maar Marjolijn van den Bighelaar werkte de inzet helaas over. Het was het startschot voor een aantal kansen. De equipe van Nihom wist echter geen enkele poging te verzilveren, waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond.

Vlammend schot op de paal
In het eerste kwartier na rust kwam Ajax niet door de Haagse defensie heen. De snelheid van  Keizerweerd en Toni Payne zorgden voor het meeste gevaar. Keizerweerd’s dribbel liep dood en een vlammend schot van Payne eindigde op de paal. Een halfuur voor het einde greep Nihom in: Davina Philtjens en Kelly Zeeman vervingen Keizerweerd en Van den Abbeele.

In de 77e minuut kwam ADO voor het eerst in de buurt van Kop, het zorgde meteen voor gevaar. De 19-jarige goalie hield haar team echter in de wedstrijd met een fantastische redding. Een paar minuten later tikte het keeperstalent een mooi bekeken stiftbal van Nadine Noordam over haar doel.

Geen doelpunten. Wel allebei een punt...
Geen doelpunten. Wel allebei een punt...
Inessa Kaagman was de Ajacied van de Wedstrijd.
Inessa Kaagman was de Ajacied van de Wedstrijd.

Spervuur aan kansen
In de slotfase werden de Ajax Vrouwen nog gevaarlijk. Een vrije trap van Sisca Folkertsma ging richting de bovenhoek, maar Barbara Lorsheyd bokste de bal uit de kruising. Het slotoffensief van de Amsterdamse dames leverde een spervuur aan kansen op, maar de bal wilde er vrijdagavond niet in.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van den Abbeele (63. Zeeman), Van Dongen, Kaagman; Reichardt, Folkertsma, Oudemast; Keizerweerd (63. Philtjens), Van den Bighelaar, Payne (75. Bakker).

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees