Menu
Ajax Vrouwen boeken grote zege

Ajax Vrouwen boeken grote zege

De Ajax vrouwen hebben dinsdagavond een grote uitzege op ADO Den Haag geboekt. De equipe van trainer Ed Engelkes zegevierde met liefst 1-6 in het Kyocera Stadion. Ajax had vrijwel de gehele wedstrijd een numeriek overtal, na een rode kaart van ADO-doelvrouw Denise Koorevaar. Daphne Koster maakte haar officiële rentree.

Al in de vierde minuut had een cruciaal moment plaats. Goalie Koorevaar maakte buiten het strafschopgebied hands en mocht inrukken. Even later tekende Tessel Middag voor de 0-1 en leek het duel gespeeld. Na een stief kwartier werd het echter gelijk door een eigen doelpunt van Desiree van Lunteren. Op slag van rust bracht Chantal de Ridder Ajax opnieuw op voorsprong, maar Engelkes zocht desondanks ontevreden de kleedkamer op.

,,De eerste helft was niet goed”, vertelt de coach. ,,We vulden het niet goed in. We hielden continu vier speelsters achterin en durfden niet door te stappen naar het middenveld. Daardoor konden we de lange bal er niet uithalen. En daar ligt nu net de kracht van ADO met twee snelle aanvalsters voorop.”

Engelkes greep aanvankelijk bewust niet in. ,,We hebben het de eerste helft laten gebeuren. We willen dat de speelsters in het veld zelf dingen gaan herkennen, maar het blijkt dat ze toch nog hulp nodig hebben. In de tweede helft hebben we Liza van der Most doorgeschoven naar het middenveld. Dat pakte goed uit. We haalden toen wél de lange bal eruit en op gegeven moment konden zij het niet meer belopen. Over de tweede helft ben ik zeker te spreken. We maakten ook een aantal goede goals.”

Met een ruime voorsprong op zak bracht Engelkes een kwartier voor tijd Koster in. Het was voor de routinier haar officiële rentree. ,, Als ik het nu niet had gedaan, had ik het net zo goed nooit kunnen doen. Dit was een ideale wedstrijd. We stonden al met 4-1 voor. Het is goed voor Daphne en de groep dat ze weer heeft gespeeld.”

Scoreverloop: 2. Middag 0-1, 16. Van Lunteren 1-1 (eigen doelpunt), 45. De Ridder 1-2, 54. Oudemast 1-3, 60. Hoogendijk 1-4, 77. Zeeman 1-5, 87. De Ridder 1-6

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Van der Most, Hogendijk (78. Koster), Hogewoning, Van den Heiligenberg, Van Dongen, Middag (70. Zeeman), Van Lunteren, Oudemast, Bakker, De Ridder.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl