Menu
Ajax Vrouwen boeken prima oefenzege op Portugese bodem

Ajax Vrouwen boeken prima oefenzege op Portugese bodem

De Ajax Vrouwen hebben woensdag tijdens het trainingskamp in Portugal een oefenduel gewonnen. Recreativo Huelva werd met 2-0 verslagen. Chantal de Ridder opende in de eerste helft de score en leverde na rust ook de assist voor de tweede goal van Inessa Kaagman.

Recreativo Huelva was een bekende opponent. Een jaar geleden tijdens het eerste trainingskamp van de Ajax Vrouwen werd ook al tegen de Spanjaarden gespeeld. Toen werd het 2-2. Bij de Ajacieden ontbraken de door griep gevelde Daphne Koster en Loïs Oudemast. Zij bleven in het hotel achter.

,,Het was voor ons echt een prima en nuttig potje", reageerde trainer Ed Engelkes na afloop. ,,Met uitzondering van Eli Sarasola heeft iedereen gespeeld en alle speelsters kwamen zo rond de zestig minuten uit. Dat betekende wel dat het in fases wat rommelig werd, maar al met al ben ik niet ontevreden. Het is een prima resultaat en we leverden een goede teamprestatie.”

Merel van Dongen droeg de aanvoerdersband bij de Ajax Vrouwen
Merel van Dongen droeg de aanvoerdersband bij de Ajax Vrouwen

De start was stroperig, maar dat viel volgens Engelkes te verklaren. ,,Het was ons eerste duel na de winterstop. De beginfase was rommelig. Toen we vanaf de kant daarover wat riepen, werd het gelijk al een stuk beter. Ik moet zeggen dat we het de tweede helft heel professioneel hebben uitgespeeld. We hebben continu de controle gehad en verspreid over beide helften twee uitstekende goals gemaakt.”

Al met al toonde Engelkes zich content: ,,Ik ben vooral blij dat we heel zijn gebleven en niets hebben opgelopen. Daarnaast hebben we op uitzondering van Loïs en Daphne iedereen in actie kunnen zien. We hebben nu een aantal wedstrijden waarin we mensen de gelegenheid geven om zichzelf te laten zien. Ik moet zeggen dat we blij verrast waren met een aantal speelsters die lange tijd niet of nauwelijks hebben gespeeld en zich nu manifesteren. Dat is alleen maar goed voor de concurrentie.”

De Ajax Vrouwen trainen donderdag en vrijdag nog op Portugese bodem en keren vervolgens terug naar Nederland.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Quaye, Van der Most, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Reichardt, Hassett, Van Lunteren, Pieëte, Van den Bighelaar, De Ridder

Tekst en beeld: Ajax.nl