Menu
Ajax Vrouwen boeken royale bekerzege

Ajax Vrouwen boeken royale bekerzege

De Ajax Vrouwen hebben de kwartfinales bereikt van het bekertoernooi. ATC '65 werd zaterdag geklopt: 0-5. Chantal de Ridder scoorde 3 keer. Ook Inessa Kaagman en Whitney Sharpe scoorden.

Tegen het officiële opleidingsteam van FC Twente Vrouwen kwamen de Ajax Vrouwen geen moment in de problemen. ,,Het was vanaf het allereerste moment een kat- en muisspel’’, typeerde Ajax-trainer Ed Engelkes het treffen. Op aangeven van Linda Bakker tekende Inessa Kaagman in de twaalfde minuut voor de openingstreffer. ,,We maken weliswaar snel de 0-1, maar daarna werden we slordig en duurde het te lang voordat er een tweede goal kwam. We kwamen moeizaam in de wedstrijd. Daar moeten we agressiever in zijn.’’

Een kwartier na de treffer van Kaagman sloeg verdediger Whitney Sharpe toe uit een corner: 0-2. Na de rust werd alsnog riant afstand genomen van de Tukkers. Chantal de Ridder was met twee treffers, in de eerste zeven minuten na de pauze, goud waard. Hetzelfde gold overigens voor Claudia van den Heiligenberg. De routinier werd halverwege ingebracht en bewees haar waarde direct met twee assists op De Ridder. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand in de 90ste minuut uit een rebound op 0-5. De Ridder tekende daarmee voor een glaszuivere hattrick.

Chantal de Ridder was met drie treffers Ajax' topscorer in het bekertreffen met ATC '65. (Archieffoto) Chantal de Ridder was met drie treffers Ajax' topscorer in het bekertreffen met ATC '65. (Archieffoto)

,,Een terechte uitslag’’, besloot Engelkes zijn terugblik op het eenzijdige duel met ATC ’65. Naast de overwinning was ook andere doelen bereikt; het sparen van speelsters en het speeltijd gunnen van Ajacieden die minder vaak kunnen rekenen op een basisplek. ,,Het was een productieve middag.’’ Binnenkort weten Engelkes en zijn Ajax Vrouwen wie de opponent zal zijn in de kwartfinale van het bekertoernooi.

Opstelling Ajax Vrouwen: Antonczyk; Van der Most, Delleman, Sharpe, Hogewoning; Van Lunteren (46. Van den Heiligenberg), Zeeman (75. E. Bakker), Kaagman; L. Bakker, De Ridder, Roof.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven), Gerard van Hees