Menu
Ajax Vrouwen boeken wederom oefenzege

Ajax Vrouwen boeken wederom oefenzege

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen RVVH. Dankzij goals van Chantal de Ridder, Ana Romero (strafschop) en Dominique Vugts (2x) werd het 4-0.

Zonder de Nederlandse internationals Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Merel van Dongen en de Belgische international Davina Philtjens acteerde Ajax in een ‘gelegenheidsopstelling’, zoals Engelkes zelf aangaf. Voorbeeld daarvan was Marjolijn van den Bighelaar (foto). De aanvalster stond nu als rechtsback geposteerd. Daphne Koster kwam terug van ziekte en speelde niet. Verdedigster Zeeman was eerder op de dag bij het Nederlands elftal geblesseerd uit gevallen: ,,We hoorden dat ze een verrekking heeft aan de hamstring", aldus de trainer die even op de stoel van de medische staf ging zitten. ,,Het is afwachten hoe ernstig het is."

Terug naar het oefenduel: ,,Ik ben wel tevreden over wat ik heb gezien vanavond”, gaf Engelkes aan. ,,We domineerden de hele wedstrijd, wat gezien het verschil in niveau ook moet. Het jammere is dat we ons pas weer in de laatste fase van de wedstrijd belonen. Maar we creëren tenminste wel kansen”, besloot de bijna jarige trainer - zaterdag wordt hij 53- positief.

Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye; Van den Bighelaar, Hoogendijk, Delleman, Van der Most; Reichardt, Hassett, Oudemast (46. Kaagman); Pieëte, De Ridder (46. Vugts), Romero (75. De Ridder)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees