Menu
Ajax Vrouwen boeken zeer belangrijke zege bij PSV

Ajax Vrouwen boeken zeer belangrijke zege bij PSV

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een belangrijke 0-1-zege geboekt op bezoek bij PSV Vrouwen. Dankzij de 3 punten hebben de Amsterdamse speelsters 30 punten, 2 meer dan Twente en 3 meer dan PSV. Maar beide concurrenten hebben een wedstrijd minder gespeeld.

De Ajax Vrouwen wisten drommels goed dat er veel afhing van het resultaat in deze speelronde tegen PSV Vrouwen. Met een overwinning waren de titelkansen levendig, bij een ander resultaat was het vrijwel zeker voorbij en rest 'alleen' de bekerfinale.

Kay-Lee de Sanders had van trainer Benno Nihom een basisplaats toebedeeld gekregen. Met Linda Bakker als rechtsback stond er een combinatie die dit seizoen nog niet veel samen had gespeeld. Het duo kwam in de 4e minuut goed weg toen een misverstand leidde tot balbezit van de PSV-aanval. Kika van Es wierp zich vervolgens als een leeuwin voor de bal en voorkwam op die manier een achterstand.

Controle en voorsprong Ajax Vrouwen
Ajax hervond zich, controleerde lange tijd de wedstrijd en had af en toe fraaie staaltjes voetbal in petto. Zo ook in de 18e minuut. Kika van Es nam vanaf rechts een vrije trap, slingerde de bal op het hoofd van Akkerman waarna Eshly Bakker 'm prachtig in het doel volleerde, 0-1 voor de Ajax Vrouwen! Veel meer kansen kregen beide ploegen niet in de 1e 45 minuten.

Linda Bakker laat zich aftroeven.
Linda Bakker laat zich aftroeven.
Basisplaats voor Kay-Lee de Sanders.
Basisplaats voor Kay-Lee de Sanders.
Focus op de 0-1!
Focus op de 0-1!
Feest bij de naamgenoten.
Feest bij de naamgenoten.

In de tweede helft begon Ajax Vrouwen in dezelfde samenstelling en dat was ongetwijfeld een geruststelling voor Nihom, want Marjolijn van den Bighelaar leek net voor rust geblesseerd te zijn geraakt.

Jansen op de lat
Ajax kreeg in tegenstelling tot de eerste helft veel kansen. Acht minuten in de tweede helft brak Vanity Lewerissa uit over links. Haar voorzet bereikte de inkomende Linda Bakker die met een venijnig schot oud-Ajacied Eli Sarasola probeerde te verrassen. Dat lukte niet, de keepster overwon. Kort daarna had Lewerissa na een steekbal van Eshly Bakker kunnen scoren en ook uit de voortvloeiende corner had Ajax pech. De inzet van Ellen Jansen kwam op de lat.

WK-ganger Liza van der Most viel in.
WK-ganger Liza van der Most viel in.
Alle hens aan dek achterin bij Ajax.
Alle hens aan dek achterin bij Ajax.
Ajax overleefde de stormdrang van PSV.
Ajax overleefde de stormdrang van PSV.
De 3 punten uit het vuur gesleept!
De 3 punten uit het vuur gesleept!

Ajax Vrouwen onder druk
Na een uur spelen, kantelde het spel richting de thuisploeg. De PSV Vrouwen zetten de gasten onder druk en kwamen tot gevaarlijke momenten. Aniek Nouwen haalde hard uit na een corner en zag haar schot net naast vliegen. Nihom bouwde wat meer zekerheid in en bracht Liza van der Most in plaats van doelpuntenmaker Eshly Bakker. Dat kon niet voorkomen dat de thuisploeg gevaarlijk bleef. Soraya Verhoeve redde op de doellijn een inzet van Jeslynn Kuipers. In de slotfase drong PSV aan, maar bleef Lize Kop overeind. Ze hield de 'nul' waardoor de Ajax Vrouwen 3 punten boekten en de koppositie weer innamen.

PSV (uit bij ADO) en Twente (thuis tegen PEC) spelen aanstaande maandag, terwijl de Ajax Vrouwen vrij zijn. Volgende week vrijdag staat de andere topper op het spel: PSV - Twente. De ploeg van Nihom zal dan thuis tegen ADO Den Haag spelen. De allerlaatste wedstrijden van het Eredivisieseizoen zijn op 3 mei, waaronder: FC Twente - Ajax Vrouwen.

De matchwinner!
De matchwinner!

PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-1 (0-1): 18. Eshly Bakker 0-1

Ajax Vrouwen: Kop; L.Bakker, De Sanders, Van Es, Dijkstra , E. Bakker (70. Van der Most), Akkerman, Verhoeve (66. Schenkel), Van den Bighelaar, Jansen, Lewerissa (89. Mourmans)

Lees ook: De wedstrijdvoorbereiding van: Vanity Lewerissa
Bekijk ook
: Highlights PSV - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé