Menu
Ajax Vrouwen danken zege aan penaltykiller Sarasola

Ajax Vrouwen danken zege aan penaltykiller Sarasola

De Ajax Vrouwen hebben opnieuw prima zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie Vrouwen. De Ajacieden waren vrijdag in het Kyocera Stadion met 0-2 te sterk voor ADO Den Haag Vrouwen. Tessel Middag en Marlous Pieëte scoorden voor maar liefst 6250 toeschouwers. Keepster Eli Sarasola keerde twee penalty's!

Tessel Middag bracht haar ploeg met een rake kopbal, een minuut voor rust, op een winnend spoor. Middag sloeg toe uit een corner van Marjolijn van den Bighelaar: 0-1. De Ajacied deed waar haar ploeggenoot Desiree van Lunteren twee minuten eerder niet in slaagde. Ook Van Lunteren beproefde haar geluk met een kopbal, maar die inzet miste dus doel.

Zonder beloning
De Amsterdammers kwamen vlak daarvoor nog goed weg toen Van Lunteren een inzet van een Haagse ternauwernood van de doellijn kon wegwerken. Ook inzetten van Inessa Kaagman en Loïs Oudemast, allen in het eerste half uur, bleven zonder beloning. Middag zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de gasten met een voorsprong op zak konden rusten.

In de tweede helft werd het competitieduel bij vlagen onvriendelijker. Harder ook. Vooral rondom de 0-2 van Pieëte nam het aantal irritaties en stekeligheden toe. Zowel binnen als ook buiten de lijnen. ADO-coach Marcel Valk kon zich curieus genoeg het minst goed beheersen. De trainer werd na voortdurende kritiek op de leiding naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Robin Punt.

Een minuut nadat Valk met veel misbaar de catacomben had opgezocht, verdubbelde Pieëte de Amsterdamse voorsprong. Haar schot verdween via de binnenkant van de paal achter doelvrouw Jennifer Vreugdenhil: 0-2.

De Ajacieden danken de meegereisde fans in het Kyocera Stadion van ADO.
De Ajacieden danken de meegereisde fans in het Kyocera Stadion van ADO.

Penalty's
Ajax leek weinig meer te kunnen gebeuren. Toch werd het nog onvervalst billenknijpen na een overtreding in de eigen zestien van Hogewoning. Dominique Bruinenberg wist de penalty niet te verzilveren. Alle credits waren bij de pingel voor de Ajax-keepster Eli Sarasola. De Spaanse doelvrouw keerde de niet al te overtuigend ingeschoten bal van Bruinenberg keurig. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, herhaalde Sarasola haar kunstje diep in blessuretijd nogmaals: ook penalty nummer twee (ditmaal van Yvette van der Veen) werd ijskoud gekeerd. Sarasola bewees zich als een onvervalste penaltykiller en had een belangrijk aandeel in de zege van de Ajax Vrouwen.

Komende week wacht de Ajacieden een ongetwijfeld spannende bekeravond op de Toekomst. Vrijdagavond 22 april strijden Ajax en PSV om een plek in de bekerfinale. Het duel begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Na die bekerclash wacht de koploper van de Eredivisie nog vier competitieoptredens. Ajax heeft een voorsprong van acht punten op de naaste belagers FC Twente en PSV. De Tukkers, vrijdag met 4-0 te sterk voor PSV, speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder. De Amsterdammers hervatten de competitie op 29 april met een uitduel met sc Heerenveen.  

,,Prima uitslag. We zijn bijna niet in de problemen gekomen. Op de 0-2 valt weinig af te dingen'', oordeelde Ajax Vrouwentrainer Ed Engelkes. ,,De speelsters zijn terecht blij, want dit was toch een lastige uitwedstrijd. Eli keerde twee penalty's fantastisch. Ze is ook een ijskoude, maar ik wist niet dat ze zo'n penaltykiller is.'' De Ajax-trainer kijkt vertrouwensvol vooruit naar de beslissende fase van zowel de competitie als het bekertoernooi. ,,We hebben alles in eigen hand. En alle wedstrijden zijn nu écht finales. Laat eerst PSV maar komen.''

Opstelling Ajax Vrouwen:
Sarasola; Hogewoning,Koster, Van Dongen (85. Hoogendijk), Kaagman; Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar; Pieëte (83. Versteegt), Bakker, Oudemast (62. Zeeman).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Marleen Molenaar en Henry van Dijk
De Ajax Vrouwen vieren de treffer van Marlous Pieëte.
De Ajax Vrouwen vieren de treffer van Marlous Pieëte.
Ajax Vrouwenkeeper Eli Sarasola bleef vrijdag nog lang het stralende middelpunt van de kluwen feestende Ajacieden!
Ajax Vrouwenkeeper Eli Sarasola bleef vrijdag nog lang het stralende middelpunt van de kluwen feestende Ajacieden!