Menu
'Ajax Vrouwen de dubbel, en de mannen de titel'

'Ajax Vrouwen de dubbel, en de mannen de titel'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Merel van Dongen.

Afgelopen zondag viel mij iets op. Ajax organiseert speciale Ajax Vrouwen-clinics, en ditmaal waren we te gast in Oosterhout (voor meer info, ga naar ajax.nl/vrouwen). Voor wie topografisch niet uitblinkt, dat ligt bij Breda, in Brabant dus. Eenmaal aangekomen bij TSC in Oosterhout viel mij op dat er nogal wat meiden met Ajax-shirts liepen. Meiden die op de dag van de kraker PSV - Ajax, in Brabant, een clinic van Ajax bijwoonden en van top tot teen gekleed in Ajax-tenue waren. Dat maakte me trots en ik besefte hoe groot het bereik van Ajax is. Hoeveel fans wij hebben - niet alleen in Amsterdam, maar door heel het land en over heel de wereld - en hoe belangrijk die zijn voor onze club.

Thuis aangekomen ging snel de tv aan, de beentjes omhoog, en keek ik toe hoe Ajax de absolute kraker in Eindhoven won. Maar wat mij nog het meest opviel was niet wat ik zag, maar wat ik hoorde. In een stadion vol PSV-supporters hoorde ik de Ajax-fans. Wat moet dat de mannen een boost hebben gegeven. De Ajax-fans in Eindhoven wisten een uitwedstrijd om te buigen naar een thuiswedstrijd.  

Trots
Niet alleen de Ajax-fans in Oosterhout en Eindhoven maakten mij erg trots. Afgelopen vrijdag, op de dag van het 116-jarige bestaan van Ajax, speelden wij zelf de kraker tegen FC Twente. Met vier punten voorsprong gingen we de wedstrijd in, een uitgelezen kans om op zeven punten te komen. Bij het oplopen met het clublied en onder toeziend oog van honderden fans, stond onze vaste kern weer in hun vaste hoekje. Vanaf de tribune hoorden we ze al zingen. De mooiste spandoeken met teksten als 'Wit Rood Wit Zit In Ons Bloed' hingen over de boarding en de confetti schoot de lucht in.

Het was druk en je voelde de spanning van de wedstrijd. Onze vaste kern is een groep supporters op wie we altijd kunnen rekenen. Uit, thuis, regen, of kou, het maakt allemaal niet uit, ze zijn er altijd. Het laat onze harten sneller kloppen, onze drive om te winnen nog groter. Zonder fans zou de club Ajax als kaartenhuis in elkaar vallen.  

Spanning
De eerste helft tegen FC Twente speelden we erg goed. We gingen rusten met 0-0, maar wij hadden eigenlijk voor moeten staan. Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde in de tweede helft wel. We kwamen op een 1-0-voorsprong na een doelpunt van Eshly Bakker. Lang ging het goed. Het werd spannender en spannender, maar in de 90e minuut kregen we toch nog een goal om onze oren uit een vrije trap.

Met de uitslag (1-1) van vrijdag staan we nog steeds vier punten voor en hebben we nog een uitstekende uitgangspositie voor het kampioenschap. Maar gespeeld is het nog niet, dus de steun van al onze fans kunnen we goed gebruiken. Of dat nou is uit Oosterhout, Eindhoven, Lutjebroek, of gewoon uit Amsterdam, het maakt ons niets uit. Het laat onze harten sowieso sneller kloppen. Laten wij dan de dubbel pakken, en de mannen het kampioenschap, dan kunnen we nog veel moois gaan beleven samen met onze fans.