Menu
Ajax Vrouwen doen aan klantenbinding

Ajax Vrouwen doen aan klantenbinding

De Ajax Vrouwen hebben ruim gewonnen van PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd liepen de gastvrouwen uit naar een 7-0-zege. Chantal de Ridder was met drie goals Ajacied van de wedstrijd. Marjolijn van den Bighelaar (2x), Desiree van Lunteren en Babiche Roof tilden de score naar 7-0.

Trainer Ed Engelkes heette voor de wedstrijd twee speelsters welkom in zijn basisteam. Petra Hogewoning kon na een jaar blessureleed haar rentree maken en een halve wedstrijd spelen. En Daria Antonczyk maakte zelfs haar debuut voor Ajax. De keepster moest de plaats innemen van Marieke Ubachs die ’s middags ziek werd. Door de rentree van Hogewoning schoof linksback Whitney Sharpe naar de rechterflank en omdat Engelkes Kelly Zeeman op het middenveld in actie wilde zien, speelde Lauren Delleman in de verdediging naast aanvoerster Daphne Koster.

De Ajax Vrouwen namen in de eerste helft ruim afstand van PEC Zwolle, de nummer laatst in de BeNe League. Nadat PEC in de zevende minuut een grote kans vrij voor het doel verprutste, nam Ajax het initiatief over en via Marjolijn van den Bighelaar kwam de ploeg van Ed Engelkes op een verdiende 1-0-voorsprong voor de goed gevulde tribune bij het hoofdveld. Desiree van Lunteren verdubbelde, kort nadat ze aan de enkel was verzorgd, de score na een voorzet van Claudia van den Heiligenberg. De gasten stonden erbij en keken naar de vele kansen die Ajax in de eerste helft nog kreeg. Alleen Chantal de Ridder was daarbij nog succesvol die een lange bal van achteruit oppikte en scoorde, 3-0.

Petra Hogewoning maakte na lang blessureleed haar rentree. Petra Hogewoning maakte na lang blessureleed haar rentree.

De supporters hadden nauwelijks hun plaats kunnen innemen toen De Ridder Ajax op 4-0 zette. PEC Zwolle leek in die fase iets terug te willen doen, maar de debuterende keepster Daria Antonczyk zorgde met prima reddingen dat er voor de Zwolse formatie helemaal niets te halen viel deze avond. Het werd alleen maar erger voor de gasten, want nadat Mandy Versteegt de bal op de paal had gekruld, scoorde De Ridder opnieuw, 5-0. Samen met Van den Bighelaar reeg De Ridder de kansen aaneen. Maar pas in de 83e minuut leverde dat weer een treffer op. Van den Bighelaar stond aan het einde van een uitstekend uitgespeelde aanval en tekende voor de 6-0, waarna invalster Babiche Roof in de korte tijd dat zij in het veld stond nog de 7-0 wist te maken.

,,Zo’n uitslag wil je natuurlijk elke week wel neerzetten”, gaf trainer Engelkes voor de camera van Ajax TV toe. ,,Maar dat is niet realistisch. Dit seizoen lukt niet alles, maar misschien hebben we dit wel nodig om eruit te komen. Volgende week treffen we FC Twente en we hopen dit niveau vast te houden. Want nu hadden we die drive wel en waren we wel een team. Dit geeft vertrouwen.”

Houd Ajax TV in de gaten voor de hoogtepunten van de wedstrijd en interviews met Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar.


Ajax Vrouwen - PEC Zwolle 7-0 (3-0)
Scoreverloop: 20. Vd Bighelaar 1-0, 28. Van Lunteren 2-0, 38. De Ridder 3-0, 46. De Ridder 4-0, 67. De Ridder 5-0, 83. Vd Bighelaar 6-0, 89. Roof 7-0

Ajax Vrouwen: Antonczyk; Sharpe, Koster, Delleman, Hogewoning (46. Van der Most); Zeeman, Van Lunteren, Van den Bighelaar; Versteegt (72. E. Bakker), De Ridder, Vd Heiligenberg (63. Roof) .

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor Daria Antonczyk was het haar debuutwedstrijd. Voor Daria Antonczyk was het haar debuutwedstrijd.
De Ajax Vrouwen weer vol in de aanval. De Ajax Vrouwen weer vol in de aanval.
Met haar ouders op de tribune kende de Amerikaanse Whitney Sharpe een ijzersterke wedstrijd. Met haar ouders op de tribune kende de Amerikaanse Whitney Sharpe een ijzersterke wedstrijd.
Claudia van den Heiligenberg heeft de bal onder controle. Claudia van den Heiligenberg heeft de bal onder controle.
Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren vieren weer een goal. Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren vieren weer een goal.
Invalster Babiche Roof bepaalt de eindstand op 7-0. Invalster Babiche Roof bepaalt de eindstand op 7-0.
Chantal de Ridder werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Burgemeester Blankers-Kasbergen reikt de prijs uit. Chantal de Ridder werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Burgemeester Blankers-Kasbergen reikt de prijs uit.