Menu
Ajax Vrouwen door naar kwartfinale beker

Ajax Vrouwen door naar kwartfinale beker

De Ajax Vrouwen hebben zich zaterdag verzekerd van een plaats bij de laatste acht van het bekertoernooi. Het team van trainer Ed Engelkes was op bezoek bij Saestum met 3-4 te sterk. Inessa Kaagman, Marlous Pieëte, Loïs Oudemast en Dominique Vugts (foto) waren trefzeker namens Ajax. In de kwartfinale treft Ajax ADO Den Haag Vrouwen, een replay dus van de bekerfinale van afgelopen seizoen, maar dan op Amsterdams grondgebied.

,,Als je de uitslag ziet dan denk je dat het een spannende wedstrijd was, maar dat was niet”, sprak Engelkes na afloop van het gewonnen duel. ,,Het merendeel van de wedstrijd hadden wij de bal. De drie tegengoals vielen stuk voor stuk door onoplettendheid van onze kant. Voor de rest hebben we aardig gespeeld. We zijn door en niemand is geblesseerd geraakt. Dat is ook belangrijk.”

Gewijzigde opstelling
Engelkes greep het bekerduel aan om enkele wijzigingen in zijn opstelling door te voeren. Hij gaf daarmee een aantal speelsters de kans om zich te laten zien. 

Na de openingstreffer van Kaagman incasseerde de bekerwinnaar van 2014 voor rust de eerste tegengoal van de middag. De marge van twee goals bij rust in het voordeel van Ajax (1-3) werd in de tweede helft tot twee keer toe verkleind tot één treffer. Na 2-3 werd het 2-4, maar uiteindelijk bepaalde Saestum de eindstand op 3-4.

Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye, Van der Most, Delleman, Hoogendijk (46. Koster), Kaagman, Reichardt, Oudemast (46. Philtjens), Hassett, Pieëte, De Ridder, Romero (60. Vugts).


Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees