Menu
Ajax Vrouwen gelijk in oefenduel

Ajax Vrouwen gelijk in oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben het oefenduel met Reading FC met 1-1 gelijkgespeeld. Eshly Bakker bekroonde haar invalbeurt een minuut voor tijd met de egaliserende treffer.

De Ajax Vrouwen oefenden op de warme maandagmiddag op het hoofdveld van de Toekomst tegen Reading FC. De wedstrijd was besloten voor de media en slechts een handje vol toeschouwers volgde de verrichtingen van de ploeg van Benno Nihom.

De opkomst!
De opkomst!
Marthe Munsterman in actie.
Marthe Munsterman in actie.
Ellen Jansen kopt op doel.
Ellen Jansen kopt op doel.
Soraya Verhoeve start fit aan het seizoen.
Soraya Verhoeve start fit aan het seizoen.

6 nieuwe gezichten
De trainer begon met 6 nieuwe gezichten in de basis: Line Roddik, Ellen Jansen, Kika van Es, Marthe Munsterman, Iina Salmi en Vanity Lewerissa. Na een kwartier viel de eerste treffer, maar omdat er buitenspel was geconstateerd ging het doelpunt van Reading niet door. 10 minuten later volgde de eerste grote kans voor Ajax. Zowel Ellen Jansen als Soraya Verhoeve kwam echter te laat inglijden waardoor de stand 0-0 bleef.

Vanwege de warmte, laste de scheidsrechter na 30 minuten een korte drinkpauze in. Een mooi moment voor Nihom om voor het eerst te wisselen: Loïs Schenkel kwam erin voor Iina Salmi. 3 minuten voor rust opende Reading de score. De bal werd vanaf de achterlijn voorgezet en de inkomende aanvalster van Reading werkte de bal tussen keepster Ubach en de paal het doel in.

Eshly Bakker zette Ajax naast Reading.
Eshly Bakker zette Ajax naast Reading.

1-1
Gelijk na rust kreeg het frisgestarte Reading een goede mogelijkheid op de 0-2, maar Ubach voorkwam een tegentreffer. Ajax kwam tot een aantal kansen, maar had het vizier niet op scherp. Toch viel de gelijkmaker te bejubelen. In de 89e minuut scoorde Eshly Bakker de 1-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Marieke Ubachs (63. Van Seijst); Kelly Zeeman (63. Lewerissa), Kay-Lee de Sanders, Line Roddik, Kika van Es (63. Van der Linden); Vita van der Linden (42. Liza van der Most), Ellen Jansen (63. Van den Bighelaar), Marthe Munsterman (46. Iina Salmi), Vanity Lewerissa (42. Eshly Bakker), Soraya Verhoeve (63. Munsterman), Iina Salmi (30. Loïs Schekel)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst