Menu
Ajax Vrouwen geven training voor Dance4life

Ajax Vrouwen geven training voor Dance4life

Op woensdag 15 februari verzamelde een groep van 15 kinderen zich voor de poort van Sportcomplex de Toekomst. Vrolijke zenuwen waren voelbaar, want de kinderen stond een Ajax-training van Anouk Hoogendijk te wachten.

Een jaar geleden stelde Hoogendijk de training beschikbaar ten behoeve van Dance4Life. Het veilingitem werd door Murat Kiran geschonken aan Golden Talent, een voetbalschool in Amsterdam Zuidoost voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Op woensdag was het dan eindelijk zo ver en kon de schenking worden verzilverd.

Nadat Hoogendijk de kinderen ontving op het sportcomplex, werkte de groep zich in het zweet onder leiding van Ajax-spits Chantal de Ridder. Al gauw vulde het trainingsveld zich met blije, ingespannen gezichten. Na de intensieve training vertrok de groep samen met Anouk Hoogendijk naar de Amsterdam ArenA voor een rondleiding. Hoogendijk: ,,Het is een ervaring om nooit te vergeten. En dat ook nog eens voor een prachtige stichting, namelijk Dance4life.''

Over Dance4life
De stichting Dance4Life werkt aan een gezonde toekomst voor jongeren. Dit doen ze door middel van onder andere seksuele voorlichting, waarbij ze gebruik maken van muziek en dans om jongeren te inspireren. Bovendien motiveert Dance4Life jongeren om zelf in actie te komen.

Over Golden Talent Academy
De Golden Talent Academy verzorgt voetbaltrainingen voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Naast het voetballen heeft de stichting ook een opvoedkundig oogpunt. Tijdens het voetballen wordt de kinderen discipline en wederzijds respect bijgebracht.

Tekst en foto's: Ajax.nl