Menu
Ajax Vrouwen geven voorsprong weg

Ajax Vrouwen geven voorsprong weg

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond het uitduel met ADO Vrouwen met 2-2 gelijkgespeeld. Tot een kwartier voor tijd leidde de ploeg van trainer Benno Nihom nog met 0-2.

De Ajax Vrouwen moesten vrijdagavond weer aan de bak. Afgelopen dinsdag nog speelde het team van Benno Nihom de tweede helft van het gestaakte duel met Twente (1-1) en nu dus tegen ADO Den Haag. In het basisteam maakte Inessa Kaagman plaats voor Sisca Folkertsma. Ook in de voorste linie een wijziging. Ana Romero speelde in plaats van Linda Bakker, die dinsdag nog de plaats van de geblesseerde Loïs Oudemast had overgenomen. De aanvoerder moest ook deze keer verstek laten gaan.

pic.twitter.com/aDU9SCfHyh

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 15 december 2017

Folkertsma betaalde de keuze van de trainer in gouden munt uit. In de 20e minuut scoorde ze uit de rebound, na een schot op de lat van Lucienne Reichardt, via een Haags been de openingstreffer. Daarvoor was het spel op en neer gegolfd, zonder dat er grote kansen vielen te noteren.

Maar na de 0-1 kregen de Ajax Vrouwen wat meer vertrouwen en dat resulteerde bijna in de tweede Amsterdamse treffer. Kelly Zeeman schoot net voor rust op de lat. De voorsprong was dus wederom nipt bij het rustsignaal.

Als sneeuw voor de zon verdwenen
In de tweede helft bouwden de gasten de voorsprong uit. Het was nota bene oud-Ajacied Lauren Delleman die haar voormalige ploeggenoten de helpende hand reikte. Zij passeerde na een uur spelen haar eigen keeper, 0-2. Toch gaf ADO Den Haag niet op en via Noordam kwam de thuisploeg terug tot 1-2. Het zou toch weer een spannend laatste kwartiertje worden. Dat bleek helemaal toen 3 minuten later de Amsterdamse voorsprong als sneeuw voor de zon was verdwenen. ADO scoorde via Grant de gelijkmaker, 2-2.

Snelheid
Toni Payne kwam de laatste 6 minuten nog binnen de lijnen om met haar snelheid wellicht nog een doelpunt mee te kunnen pikken. Maar dat lukte helaas niet. Het bleef 2-2 en dat betekende duur puntenverlies. Want FC Twente, dat zelf ruim won, is tot 1 punt genaderd.

Opstelling: Sarasola; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens; Zeeman (71. Kaagman), Van Lunteren, Reichardt; Romero (84. Payne), Folkertsma (59. Bakker), Van den Bighelaar.

Lees ook: Late gelijkmaker domper voor Ajax Vrouwen in deel 2 tegen Twente

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst