Menu
Ajax Vrouwen halen uit tegen Ter Leede

Ajax Vrouwen halen uit tegen Ter Leede

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag in hun tweede oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 flink uitgehaald. De Ajacieden wonnen de testwedstrijd op de Toekomst met liefst 13-0. Eshly Bakker was met vijf treffers topschutter bij de Amsterdammers.

De Ajax Vrouwen koesterden bij rust al een riante 6-0-voorsprong. Eshly Bakker bekeek die speelhelft nog vanaf de bank. Toen de aanvaller direct na rust was ingebracht, sloeg Bakker al snel toe. ,,In het eerste halfuur na de rust scoorde ze al vier keer’’, had assistent-trainer Benno Nihom gezien. Na een treffer van een ploeggenoot, tekende Bakker dus nog voor een vijfde Ajax-treffer.

Topklasser Ter Leede had weinig tot niks in te brengen tegen de Ajax Vrouwen, die de voorbereiding een week eerder openden met een 8-0-zege op Barendrecht. ,,We hadden eerlijk gezegd toch wel op iets meer weerstand gerekend’’, blikte Nihom eerlijk terug. De assistent zag Ajax, net als zijn trainer Ed Engelkes, al na 2,5e minuut met 2-0 leiden. Van een echte wedstrijd was op de Toekomst nauwelijks sprake. Engelkes valt Nihom bij: ,,Ter Leede is toch een topklasser; ze spelen slechts een niveau onder ons. Maar het is altijd toch moeilijk te bepalen waar zo'n verschil aan ligt. Waren wij nou zo goed of was de tegenstander minder? Feit is dat we na twee oefenduels wel 21 doelpunten hebben gemaakt en er nul tegen hebben gehad.’’

Eshly Bakker was als invaller vijf keer trefzeker tegen Ter Leede. De spits was Ajax' topscorer. Eshly Bakker was als invaller vijf keer trefzeker tegen Ter Leede. De spits was Ajax' topscorer.

Engelkes was vooral ontevreden over het Ajax-spel voor rust: ,,Wij waren bepaalde fases ook slordig. Vooral in de passing. Ondanks de 6-0. Ik heb dat de speelsters in de rust ook laten weten. De tweede helft was ook veel en veel beter. Er stond toen echt een ploeg met een idee. Een gedreven ploeg. Het is wel een compliment waard dat we altijd zijn blijven voetballen. Ook toen we al dik voor stonden.’’

De Ajax Vrouwen spelen komende week zondag op het terrein van stadgenoot AFC een oefenduel met hoofdklasser Wartburgia. Op 29 augustus openen de Ajacieden het nieuwe seizoen in de Women’s BeNe League met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent. ,,Dan gaat het échte werk beginnen’’, besloot Engelkes.

Doelpuntenmakers:
E. Bakker (5), Pieëte (2), Van Lunteren (2), Oudemast, Van den Bighelaar, De Ridder, eigen doelpunt Ter Leede.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Du Ry; Tang (46. Van der Most), Zeeman (46. Marees), Hoogendijk (61. Delleman), Van den Heiligenberg (46. Hogewoning); Van den Bighelaar (46. Versteegt), Middag, Van Lunteren (61. Kaagman); Oudemast, De Ridder (46. E. Bakker), Pieëte (76. Van den Heiligenberg).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

De elf startende Ajacieden voor het oefenduel met Ter Leede. De elf startende Ajacieden voor het oefenduel met Ter Leede.
Petra Hogewoning was na rust aanvoerder. In de eerste helft droeg Claudia van den Heiligenberg de aanvoerdersband. Petra Hogewoning was na rust aanvoerder. In de eerste helft droeg Claudia van den Heiligenberg de aanvoerdersband.
Fysiek stevig duel op de Toekomst. Mandy Versteegt kon doorspelen. Fysiek stevig duel op de Toekomst. Mandy Versteegt kon doorspelen.
De Ajax Vrouwen schoten met scherp tegen Ter Leede; het was vrijdag dertien keer raak. De Ajax Vrouwen schoten met scherp tegen Ter Leede; het was vrijdag dertien keer raak.