Menu
Ajax Vrouwen halen weer eens uit

Ajax Vrouwen halen weer eens uit

De Ajax Vrouwen hebben een eenvoudige zege geboekt op PEC Zwolle. Aan de IJssel werd het 0-5 voor Ajax.

De afgelopen weken verzuimden de Ajax Vrouwen zich te belonen voor het overwicht dat ze hadden in de wedstrijden. Met magere zeges kwamen de punten wel, maar de doelpunten niet. Tot vrijdagavond in Zwolle. Met een eindelijk weer eens lekker ruime zege schoof de koploper PEC eenvoudig terzijde.

Snelle counters
Aanvankelijk liep het niet zo heel eenvoudig. Weliswaar had Ajax snel het overwicht, maar was PEC Zwolle zeer gevaarlijk in de snelle counters. Esmee de Graaf had een kansje na balverlies van Chantal de Ridder. Maar daarna wist Ajax die uitbraken meestal te bezweren. Nadat Desiree van Lunteren net had over geschoten en Marjolijn van den Bighelaar net naast, was het toch de topschutter die haar elfde doelpunt van het seizoen maakte. De aanval voorafgaand aan de goal was schitterend. Van den Bighelaar opende op Inessa Kaagman (foto) op rechts. Kaagman had zelf een doelpoging kunnen wagen, maar passte terug naar de topscorer die vervolgens eenvoudig scoorde, 0-1. Daarbij bleef het ook bij rust.

Dit is de nieuwe stand. Ook FC Twente heeft zich na vanavond geplaatst voor de play offs. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/4tZOelHdLj

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 17 februari 2017

Allerminst geflatteerd
In de tweede helft liep Ajax verder uit. Desiree van Lunteren tilde de stand naar 0-3. Van den Bighelaar en invalster Marlous Pieëte lieten het overwicht van Ajax eindelijk weer eens in de score tot uiting komen. Met 0-5 was de eindstand allerminst geflatteerd.

Ajax Vrouwen: Sarasola; Van der Most, Koster, Zeeman, Philtjens; Reichard, Van Lunteren (76. Romero), Oudemast (65. Hassett); Kaagman, De Ridder (65. Pieëte), Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees