Menu
Ajax Vrouwen hervatten Eredivisie in Heerenveen

Ajax Vrouwen hervatten Eredivisie in Heerenveen

Na het gewonnen bekerduel van vorig weekend met Saestum, hervatten de Ajax Vrouwen vrijdagavond de competitie. De koploper probeert in het uitduel met sc Heerenveen de voorsprong van acht punten op FC Twente nog verder uit te bouwen.

Voor de winterstop troffen alle ploegen in de Eredivisie Vrouwen elkaar al twee keer. Nu staan er nog zeven reguliere wedstrijden op het programma, vier uit en drie thuis. Daarna wordt het puntentotaal gehalveerd en gaan de bovenste vier ploegen uit de Eredivisie verder in de play-offs om het kampioenschap.

Ruime voorsprong
Het is dus extra belangrijk voor de Ajax Vrouwen om goed uit de winterstop te komen. De ruime voorsprong is ten slotte maar de helft waard in de play-offs. Zeven keer eerder speelden de Amsterdammers in Heerenveen. Vijf keer won Ajax, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De laatste ontmoeting, twee maanden geleden, leverde een minimale zege op. Desiree van Lunteren maakte het enige doelpunt.

Trainer Ed Engelkes heeft nog wel een tactische puzzel te leggen. Naast de langdurig uitgeschakelde Vita van der Linden en Soraya Verhoeve moet hij ook Merel van Dongen missen. Bovendien is het meespelen van Kelly Zeeman, vanwege een hamstringblessure, nog twijfelachtig. Hoe hij dat gaat oplossen zullen we vrijdagavond zien.

De wedstrijd wordt vrijdag 3 februari live uitgezonden op Ajax.nl en begint om 19:30 uur.

Tekst en beeld: Ajax.nl