Menu
Ajax Vrouwen in absolute slotfase langs ADO

Ajax Vrouwen in absolute slotfase langs ADO

De Ajax Vrouwen hebben de competitie vrijdagavond hervat met een 1-0-overwinning op ADO Den Haag. Marjolijn van de Bighelaar kroonde zich tot ‘matchwinner’ door in de 92e minuut de enige goal van de avond voor haar rekening te nemen.

Moeizame start
De ploeg van trainer Danny Schenkel kende een moeizame eerste helft op de Toekomst. De grootste kansen waren voor ADO dat na 10 minuten al de paal raakte. Na een klein half uur spelen leek Liza Van der Most zich te verstappen en moest zich daardoor noodgedwongen laten vervangen door Soraya Verhoeve. Niet veel later was het Lize Kop die Ajax op de been wist te houden door in een 1-op-1 duel met Chasity Grant als winnaar uit de strijd te komen.

'Majo' met de 1-0!
'Majo' met de 1-0!
Met veel belangrijke reddingen vanavond: Lize Kop!
Met veel belangrijke reddingen vanavond: Lize Kop!
Van der Most kan echt niet verder... Sterkte Liza! ��
Van der Most kan echt niet verder... Sterkte Liza! 😘
JAAAAAA!
JAAAAAA!
Liefde voor de fans. wel of geen Valentijnsdag, jullie zijn er altijd!
Liefde voor de fans. wel of geen Valentijnsdag, jullie zijn er altijd!
3 PUNTEN!
3 PUNTEN!

In de tweede helft kwam Ajax er beter in en kwamen er ook kansen. Na ruim een half uur spelen was er een hard schot van spits Lucie Voňková, maar haar uithaal ging een metertje naast het ADO-doel. Met nog een paar minuten op de klok was Van den Bighelaar enorm dicht bij de winnende treffer, maar zag haar inzet nét naast gaan.

Topscorer 'Majo' strikes again!
Maar die late winnende treffer van de spits kwam er alsnog. In de 92ste minuut was het Eshly Bakker die vanaf links de zestienmeter indribbelde en de bal teruglegde op de inlopende Van den Bighelaar die vervolgens met een geplaatst schot de bal tegen de touwen wist te werken: 1-0!

We love you, Marjolijn! ♥️#ajaado pic.twitter.com/dlKO6bgGyb

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 14, 2020

Door deze overwinning blijven de Ajax Vrouwen in het spoor van koploper PSV. Het verschil is op dit moment nog 7 punten, maar Ajax heeft nog een wedstrijd te goed en kan het gat met de Eindhovenaren terugbrengen tot 4 punten.

Ajax Vrouwen | Kop; L. Van der Most (28. Verhoeve), Dijkstra, Doorn, Munsterman (81. E. Bakker), Van Lunteren, L. Bakker (76. Jansen), Van den Bighelaar, Vonkova, Lewerissa (81. Jansen), Pelova

Tekst & beeld: Ajax.nl