Menu
Ajax Vrouwen in laatste minuut langs Duitse oefenopponent

Ajax Vrouwen in laatste minuut langs Duitse oefenopponent

De speelwijze die de nieuwe trainer Benno Nihom voor ogen heeft, wordt voor zijn ploeg steeds meer eigen. De Ajax Vrouwen wonnen zaterdagmiddag het oefenduel met Borussia Mönchengladbach in de laatste minuut met 3-2.

Nihom zag wederom een nuttige oefenwedstrijd voor zijn Ajax Vrouwen. ,,In de eerste helft kwamen we onnodig op een 0-2-achterstand. Wij waren zelf niet effectief genoeg en door persoonlijke fouten scoorde de tegenstander twee keer."

Internationals
De Ajax Vrouwen missen nog altijd de zeven internationals die op het EK actief zijn en waren. Dinsdag sluiten de Belgische speelsters Davina Philtjens en Nicky van den Abbeele aan en woensdag volgen alle Oranje-internationals. ,,Wij zitten op dit moment in een belangrijke periode in de voorbereiding", legt Nihom uit waarom de Oranje Leeuwinnen al zo snel bij Ajax moeten zijn. ,,Deze weken benutten we voor het inslijpen van de speelwijze en als ik ze nu vrij geef, is de periode dat ze meetrainen voor het belangrijke kwalificatietoernooi van de Champions League te kort. Daarna bekijken we per persoon de vakantiebehoefte."

Volle buit
Met Wendy Remert (hele wedstrijd) en Laura Kelderman (tweede helft) van Buitenveldert in de gelederen boog Ajax de 0-2-achterstand in de tweede helft om. Kelderman maakte voor haar gelegenheidsteam de aansluitingstreffer, Ana Romero de gelijkmaker en in de slotminuut haalde aanvoerster Loïs Oudemast de volle buit binnen door de 3-2 te maken.

Genoten
,,Ik heb genoten van de tweede helft", aldus Nihom. ,,Zeker gezien de omstandigheden dat het pas de derde week in de voorbereiding is en dat bijna iedereen de volle 90 minuten speelde. Ik ben blij dat de beloning kwam in de vorm van de 3-2, maar met 2-2 was ik ook tevreden geweest. Ik heb in de tweede helft veel teruggezien waar we doordeweek aandacht aan hebben besteed. We hadden misschien nog wel een paar goals meer mogen maken, maar hier kunnen we op voortborduren."

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees