Menu
Wedstrijdverslag Ajax Vrouwen

Wedstrijdverslag Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in de slotfase een eerste nederlaag weten te voorkomen. Bij PEC Zwolle redden Stefanie van der Gragt en Marjolijn van den Bighelaar in de laatste minuten een punt, 2-2.

Na de succesvolle hervatting vorige week vrijdag tegen VV Alkmaar (3-0-zege), reisde het team van trainer Benno Nihom deze speelronde af naar Zwolle voor de ontmoeting met PEC Zwolle. Er was een basisplaats voor Vita van der Linden, die tegen Alkmaar haar rentree had gemaakt na anderhalf jaar blessureleed.

Goed gevulde tribune in Zwolle!
������#pecaja pic.twitter.com/c6PjB13Xku

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 2 februari 2018

Niet zo gesmeerd
Helaas liep het niet zo gesmeerd voor de Ajax Vrouwen. Weliswaar kreeg de ploeg via corners en vrije trappen wel kansen op de openingsgoal en had Ajax het meeste balbezit; de thuisploeg was het eerst succesvol. Toen de bal in het doelgebied bleef hangen bezorgde Esmée de Graaf deze bij Lauri Weijkamp. Keepster en aanvoerster Eli Sarasola lag al waardoor het een koud kunstje was de bal binnen te werken, 1-0. Ajax deed er alles aan om de gelijkmaker nog voor rust op het scorebord te krijgen, maar slaagde daar niet in. PEC Zwolle hield het achterin goed dicht.

In de tweede helft ging de strijd gelijkop, maar kwam Zwolle bijna op 2-0 toen een terugspeelbal Sarasola verraste. Gelukkig kon ze een 2e Zwolse treffer voorkomen. Het bleek uitstel van executie. Een paar minuten later schoot oud-Ajacied Babiche Roof haar ploeg naar een ruimere marge.

Het gemis van de ervaren krachten Desiree van Lunteren, Loïs Oudemast, Davina Philtjens en Sisca Folkertsma leek Ajax op te spelen. Van Lunteren is op de weg terug na haar hamstringblessure en kwam - zoals was afgesproken - het laatste half uur binnen de lijnen. Lucienne Reichardt ging naar de kant.

Alles op alles
De Ajax Vrouwen zetten in de laatste 20 minuten alles op alles om nog resultaat te boeken. Van der Linden ging naar de kant en aanvalster Soraya Verhoeve (ook vorige week terug na een lange blessure) mocht proberen het tij te keren. Zij kreeg in de absolute slotfase steun van Van der Gragt die in de spits wellicht nog wat kon uitrichten. Dat had in de 86e minuut succes. De lange international schoot op prachtige wijze de 2-1 binnen.

Zenuwslopende slotfase
Er ontstpon zich een zenuwslopende slotfase. Ajax bleef vol druk zetten, Zwolle kwam niet meer uit de eigen verdediging en Marjolijn van den Bighelaar scoorde in de 1e minuut van de verlenging de gelijkmaker, 2-2. Ajax stopte niet en joeg door om de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen. Dat lukte net niet, maar Ajax blijft wel ongeslagen deze competitie.

Omdat FC Twente wel wist te winnen, loopt die ploeg uit op Ajax.

Dit is de nieuwe stand. FC Twente loopt uit ten opzichte van Ajax. sc Heerenveen doet goede zaken in de strijd om de play-offs. #EredivisieVrouwen pic.twitter.com/6HjoSx3OCO

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 2 februari 2018

Scoreverloop: 24. Weijkamp 1-0, 56. Roof 2-0, 86. Van der Gragt 2-1, 90+1. Van den Bighelaar 2-2

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Van der Linden (70. Verhoeve); Reichardt (63. Van Lunteren), Zeeman, Kaagman ; Payne, Bakker, Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe