Menu
Ajax Vrouwen klaar voor competitie

Ajax Vrouwen klaar voor competitie

De Ajax Vrouwen hebben het laatste oefenduel voordat de competitie volgende week begint, gewonnen. Op de Toekomst won het team van trainer Ed Engelkes met 2-1 van Duisburg.Loïs Oudemast en Ana Romero waren trefzeker.

Engelkes was tevreden na afloop van het gewonnen duel: ,,Het was een enerverende wedstrijd waarin ik leuke dingen heb gezien van mijn team. We zijn op de trainingen met een aantal dingen bezig en als je die dan in de wedstrijd terugziet, stemt dat tevreden."

Belonen
De Ajax Vrouwen scoorden via Oudemast en Romero in de 21e en 69e minuut. ,,Dat hadden er gezien het spelbeeld wel twee meer mogen zijn. Want je moet je wel belonen voor het goede spel. We speelden heel dwingend, goed positiespel en hadden veel diepgang vanuit het middenveld."

Anouk Hoogendijk in actie.
Anouk Hoogendijk in actie.

Duisburg, dat in de 75e minuut de 2-1 maakte, was een goede opponent voor de Ajax Vrouwen: ,,Zij zijn fit, dat weet je van Duitse teams. Bovendien spelen zij een ander spelsysteem, drie achterin en vijf op het middenveld, dan wij gewend zijn. Dan is het interessant om te zien hoe het team daarmee omgaat. Dat hebben ze goed opgelost."

Betsy Hassett, de nieuwe Nieuw-Zeelandse international, maakte haar officieuze debuut. Zij speelde 35 minuten op het middenveld: ,,Zij is een vaardige speelster, kan goed een bal vasthouden en denkt vooruit", constateerde Engelkes tevreden.

Volgende week vrijdag begint de Eredivisie voor de vrouwen met gelijk de topper tegen FC Twente.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman, Van Lunteren, Oudemast; Pieëte, Van den Bighelaar, Romero.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Henry van Dijk