Menu
Ajax Vrouwen klaar voor competitie

Ajax Vrouwen klaar voor competitie

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen gewonnen. Op de Toekomst werd FC Köln overtuigend geklopt: 6-2. De Ajax-goals kwamen van zes verschillende speelsters. De ploeg van Ed Engelkes is klaar voor een nieuw seizoen in de Eredivisie.

,,Ik ben meer dan tevreden. Niet alleen vanwege de uitslag. Vooral ook vanwege het vertoonde spel'', keek Ajax-coach Ed Engelkes terug. De trainer zag dat zijn ploeg het duel ruim 75 minuten lang domineerde. Slechts toen de Ajacieden de teugels iets lieten vieren, kon Köln iets terugdoen. Na treffers van Marjolijn van den Bighelaar, Tessel Middag (beiden voor rust) plus Kelly Zeeman en Mandy Versteegt na de pauze, koesterde de ploeg van Engelkes al een royale voorsprong.

FC Köln kwam het laatste kwartier terug tot 4-2, maar incasseerde alsnog een vijfde en zesde treffer. Inessa Kaagman en Chantal de Ridder sloegen in de slotminuten ook toe. ,,We speelden heel gedreven, fris en energiek'', vervolgde Engelkes. ,,Köln werd het voetballen echt onmogelijk gemaakt.''

Trainer Ed Engelkes: 'Het is prettig om te constateren dat we ontzettend veel <i>voetbal</i> in de ploeg hebben.'
Trainer Ed Engelkes: 'Het is prettig om te constateren dat we ontzettend veel voetbal in de ploeg hebben.'

Het zijn vertrouwenwekkende woorden aan de vooravond van de start van de Eredivisie. Vrijdag openen de Ajax Vrouwen het seizoen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. ,,Het is prettig om te constateren dat we ontzettend veel voetbal in de ploeg hebben. Daarbij is ook hard gewerkt. Je kunt de bal wel hebben; het is minstens zo belangrijk deze terug te veroveren als je hem kwijt bent. We zijn echt met elkaar tot dit goede resultaat gekomen.’’

De Eredivisie-wedstrijd Ajax – sc Heerenveen wordt vrijdag vanaf 19:30 uur op de Toekomst gespeeld.

Ajax - FC Köln 5-0 (2-0).
Scoreverloop:
29. Van den Bighelaar 1-0, 32. Middag 2-0, 48. Zeeman 3-0, Versteegt 4-0, 78. 4-1, 83. 4-2, Kaagman 5-2, 90. De Ridder 6-2.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Linden, Koster, Hoogendijk, Van Dongen; Van Lunteren, Kaagman, Zeeman; Van den Bighelaar, Bakker, Versteegt.

Ingezette wissels: Hogewoning, Delleman, Middag, Pieëte, De Ridder. Niet ingezet: Sarasola.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) Gerard van Hees